Özdilek

Kültür/Sanat

Kocaeli'de Ulaşım Keşmekesi

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz hafta başında şehir içi ulaşımına zam yapmıştı. Şehir içinde toplu taşıma ücreti 1.5 TL`ye çıkarılmış, Kent Kart`ı olmayanlar 2 TL ödemek zorunda bırakılmıştı. Ulaşım zammı dalga dalga ilçelere de yayıldı. Kent Kart`a geçen  Körfez `in yanı sıra Uzunçiftlik ve Köseköy`de zamlı tarife dün itibariyle uygulanmaya başlandı. Sırada diğer ilçeler var.
Körfez- İzmit  arasındaki ulaşım 2 TL`den 2.30 TL`ye çıktı, Kent Kartı olmayanlar dün itibariyle 2.75 TL ödemek zorunda kaldı. Uzunçiftlik ve Köseköy`de de düne kadar 1.50 TL ödeyen vatandaşlardan Kent Kartı olanlar 1.75 TL`ye, olmayanlar ise 2.25 TL`ye yolculuk yaptı. Ulaşım zammını şehir içiyle sınırlı sanan vatandaşlar zamlı tarifeyle karşılaşınca fazlasıyla şaşırdı.
Bu hafta sıra   Karamürsel, Gölcük ve  Başiskelede`de. Bu üç ilçede de otobüslere Kart Kart takıldıktan sonra zamlı yolculuk başlayacak. Ulaşım zammı otobüslerle sınırlı kalmadı, deniz ulaşımı ve taksimetre ücretlerine de yüzde 15 zam yapıldı. Taksimetre 2.25`ten açılacak, kilometre başına 2.50 TL yazacak.


YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat