Özdilek

Kültür/Sanat

Kocaeli'de sanayiye karşıyım

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

 

 

 


 

CHP Milletvekili Haydar Akar, Kocaeli’de açılacak her yeni fabrikaya karşı olduğunu belirterek, “Sanayi işsizliği azaltmıyor. Üstüne yaşanabilir olmayan bir kent yaratıyor” dedi .

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde yapacağı çalışmalarda, Kocaeli’nin sorunlarını sık sık gündeme getireceğini ifade etti. Gündem dışı söz alarak açıklamalar yapacağını söyleyen Akar, Kocaeli’nin özellikle sanayi konusunda sıkıntılarının olduğunu ifade etti. Akar, sanayinin işsizliğe etkisi konusunda da bir araştırma yaptığını vurgulayarak, “Benim merak ettiğim; sanayi kuruluşlarının artışıyla ters orantılı bir işsizlik rakamının olup olmaması. Fakat TÜİK verilerine göre işsizliğin yüzde 14’lere ulaşması, sanayiyle beraber işsizliğin arttığını da gösteriyor. Yani, ‘sanayi gelirse işsizlik azalır’ önermesi doğru değil” dedi.

 

İSTANBUL’UN ÇÖPLÜĞÜ

Kocaeli’de sanayinin sadece işsizlik ölçeğinde değerlendirilmemesi gerektiğini de vurgulayan Milletvekili Akar, “Bunun üzerine yaratılan bir de çevre kirliliği var. Bugün itibariyle Kocaeli, İstanbul’un çöplüğü durumuna gelmiş durumda. Böyle bir ortamda ben sanayiye hayır diyorum. Öte yandan Kocaeli’yi lojistik merkezine dönüştürme çabasında olanlar var. Merak ediyorum; Kocaeli lojistik merkezi olunca ne olacak? Yollar, kasası dolu araçlarla kaplanacak. Bu güzel bir şey mi? Kocaeli, her geçen gün yaşanabilir bir kent olmaktan çıkıyor. Bizler buna dur diyeceğiz” dedi.

 

KARŞI ÇIKILMALI

Haydar Akar, Kocaeli’de açılacak her sanayi kuruluşuna karşı olduğunu da belirterek, “Örneğin bir POSCO meselesi var. Bu konuda da araştırmalarım var. Meclis gündemine getirmek istiyorum. POSCO’yu kent merkezine kurdurursanız, bu kent yaşanabilir bir kent olmaktan çıkar. Bugün 350 kişiyi istihdam etmekten bahsediyorlar. Bu çok değil ki. Bugün bir otelde 200 kişi çalışıyor zaten. Diyeceğim; sanayinin zararı, yararından çok oluyor. Bu nedenle Kocaeli’yi seven herkes, sanayiye karşı çıkmalı. Büyükşehir Belediyesi’nin yapması gereken de bu” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat