Özdilek

Güncel

Kocaeli'de Kent Bayramlaşması

Her görüşten her düşünceden ve her yöreden insanın bir kültür mozaiği oluşturduğu Kocaeli, bir bayramlaşma organizasyonunda daha bir araya geliyor.

6 Ağustos 2013 Saat: 17:53
Kocaeli'de Kent Bayramlaşması
Kocaeli'de Kent Bayramlaşması

Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Kent Konseyi ve sivil toplum kuruluşları birlik ve beraberlik ayının taçlandığı günde bayramlaşma programında buluşuyor. Bayramın birinci günü saat 14.00'da Dolphin Yunus Emre Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

Öte yandan, renkli bir Bayram kutlaması için tüm hazırlıklar yapılıyor. Törende hoş geldin ikramı olarak çikolata, kolonyanın yanısıra bayramlaşmanın ardından Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 2000 kişilik etli pilav, ayran, tatlı, çay, su ve İzmit'in tarihten gelen lezzeti, pişmaniye ikramı yapacak.

Konuşmacı olarak Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kocaeli ValisiErcan Topaca Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve STK'lar adına Kent Konseyi Başkanı halka hitap edecek. Daha sonra gelenekselBayram hatırası fotoğrafı çekilmesiyle tören sona erecek. Herhangi bir olası aksiliğe karşı tören boyunca alanda itfaiye, Cankurtaran, polis ve zabıta hazır bekleyecek.

Kocaeli'de geleneksel olarak her yıl düzenlenen Kent Bayramlaşması, kentin bürokratını, siyasetçisini, vatandaşını ve kentin ileri gelenlerini tek çatı altında buluşturuyor. Farklı görüşleri kucaklaştırmak Kent Bayramlaşması'nın en önemli özelliğinin başında geliyor. Kocaeli'de geleneksel olarak her yıl Ramazan ve Kurban Bayramları'nda gerçekleştirilen Kent Bayramlaşması kentte kardeşlik duygularını hakim kılıyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat