Özdilek

Çevre

KOCAELİ'DE ARICILIK YERLEŞİK HALE GELECEK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Arıcılık Tarım ve Hayvancılık Şefliği bugüne kadar 417 modern kovanı vatandaşlara dağıttı.

29 Ocak 2013 Saat: 12:22
KOCAELİ'DE ARICILIK YERLEŞİK HALE GELECEK
KOCAELİ'DE ARICILIK YERLEŞİK HALE GELECEK
Çalışmalarda özellikle Arıcılık ile uğraşan vatandaşlara yönelik bilgilendirme çalışmaları yapılıyor. Uygulanan AR-GE çalışmaları ile kovan standartlarının yükseltilmesi ve arıcılığın mevcut problemlerinin giderilmesi için yeni modern uygulamaların tercih edilmesi hedefleniyor. Çalışmalarla bölgeye adapte olabilecek verimli ırkların tespit edilerek bölgede denenmesi ile ilgili uygulamalar yapılıyor. Üreticileri gezici arıcılık modelinden sabit arıcılığa yönlendirme çalışmaları yürüten Büyükşehir yetkilileri bu yönde bilgilendirme çalışmaları gerçekleştiriyor. Yetkililer sabit arıcılığı desteklemek amacıyla orman bitki örtüsünü çeşitlendirme çalışmalarında, ballı polenli bitki türleri ve otsu bitki türleri deneme uygulamaları başlattı. Modern kovanlar, bölgede mevcut arı türleri ve yeni arı ırkları ile karşılaştırma ve benimsetme amacıyla denendiği çalışmalarda Termokovan kullanımının önemi vurgulanıyor. Kovan, antibakteriyel özelliğinden dolayı vario veya bakteriyel hastalıkların üremesini engelliyor. Yağmura ve neme de dayanıklı bir yapısı bulunuyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat