Özdilek

Güncel

Kocaeli yine Sevgide buluşacak

Büyükşehir, Cem Vakfı ve Alevi Dernekleriyle ortaklaşa düzenlenecek 8. Sevgide Buluşalım etkinliği Aralık Pazar günü gerçekleştirilecek

26 Kasım 2013 Saat: 13:02
Kocaeli yine Sevgide buluşacak
Kocaeli yine Sevgide buluşacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu sene 8.’sini gerçekleştireceği Sevgide Buluşalım etkinliğinin Basın Toplantısı Antikkapı Restaurant’ta yapıldı. Alevi Dernekleri ve Cem Vakfı ile ortaklaşa düzenlenecek programın hakkında bilgi veren Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, “Sevgide Buluşalım ileayrılık gibi görünen şeylerin aslında bizim bir olduğumuzun en güzel ispatı olduğunu bu etkinlikte göreceğiz. Ülkemizin ve kentimizin çok önemli bir değeri olan Aleviliği, halkımıza daha iyi anlatacağız” ifadelerini kullandı. 

 

BASIN TOPLANTISI

 

ARTIK GELENEKSELLEŞTİ

Alevisi - Sünni’siyle tek ve bütün olan milletimizin, birbirine olan gönül bağını bir kez daha bütün dünyaya Kocaeli’nden duyuracaklarının altını çizen Genel Sekreter Ersin Yazıcı, “Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu, öncülüğünde başlayan “Sevgide Buluşalım, Aşura” etkinlikleri; gelenekselleşerek, kentimizin kültür ve inanç hayatına çok büyük bir değer kattı. Horasan’dan Anadolu’ya uzanan Alevi - Bektaşi geleneği ve kültürü, bizim öz malımızdır; Müslüman Türk toplumunun çok önemli bir inanç sistemidir” dedi.

 

DAVET EDİYORUZ

Alevi Dernekleriyle birlikte Aşura Gününü anmak gayesiyle her sene olduğu gibi yine büyük bir organizasyon düzenlediklerini kaydeden Yazıcı, “Alevi-Bektaşi kültürümüzü, bilmeyenlere tanıtıyoruz. Alevi’siyle-Sünni’siyle bir ve bütün olduğumuzu, dosta - düşmana ilan ediyoruz. Bu amaçla bütün Alevi, Bektaşi ve Sünni kardeşlerimizi, hemşehrilerimizi bu önemli organizasyonda el ve gönül birliği içerisinde hareket etmeye davet ediyoruz” şeklinde konuştu.

 

 

1 ARALIK PAZAR GÜNÜ

Yazıcı        “Bu yıl 8’ncisi gerçekleştirilecek olan Sevgide Buluşalım Programı’nın Uluslararası Fuar Merkezi’nde 1 Aralık 2013 Pazar günü saat 13.00’da başlayacağını belirterek” Biz sadece bu programda yılda bir kez bir araya gelmiyoruz. Yıl boyunca birlikteyiz. Birbirimizle irtibatı kesmiyoruz.” dedi.

 

DERNEKLERE TEŞEKKÜR ETTİ.

Basın toplantısında Aşura etkinliğine sahip çıkan STK temsilcilerineBüyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu adına teşekkür eden Genel Sekreter Yazıcı, “Bu organizasyonla, Alevi hemşehrilerimizin o derin acısını bir nebze olsun dindirmemiz için bize yardımcı oluyorlar” diye konuştu.

 

BÜYÜKŞEHİR BİZİMLE

Basın toplantısında konuşan Darıca Cem Evi Başkanı Şeref Aslan ise Sevgide Buluşalım çok yerinde bir organizasyon. Bu konuda Kocaeli yöneticilerinin Türkiye’ye örnek olması onurumuzdur. Toplumsal olarak ayrılığa değil birlikteliğe, mutluluğa ve huzura ihtiyacımız var. Sevginin tarafı olmaz, sevgi ortak bir paydamızdır. Duygularımıza ortak olup bizimle beraber olan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” dedi.

 

ETKİNLİĞE KATKI SUNACAKLAR

Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 8. düzenleneceği Sevgide Buluşalım etkinliğine çok sayıda sivil toplum kuruluşu destek verecek. Etkinlikte Gebze Cem ve Kültür Evi Yaptırma Yaşatma Derneği, Gebze Hacı Bektaş Veli Kültür Ve Dayanışma Derneği,  Derince İmam Hüseyin Cem Ve Kültür Evi Derneği, Derince Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Darıca Cemevi Anadolu Kültür Ve Görgü Derneği, İzmit Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Çayırova Cem Vakfı, Abdal Musa Cem Evi Şb, Körfez Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı ile Cem Vakfı ile Alevi İslam Din Hizmetleri Başkanlığı yer alacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat