Özdilek

Güncel

Kocaeli valiliği seçim önlemlerini açıkladı

Pazar günü yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde oy verme işlemleri ile ilgili Kocaeli Valiliği açıklaması şöyle;

28 Mart 2014 Saat: 18:13
Kocaeli valiliği seçim önlemlerini açıkladı
Kocaeli valiliği seçim önlemlerini açıkladı

30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde oy verme işlemlerinin İlimizde kanunlar çerçevesinde ve demokratik anlayış içerisinde her türlü baskılardan uzak, huzur ve güven ortamında gerçekleşmesi için gerekli olan güvenlik tertip ve tedbirleri alınmıştır.

 

1- Kocaeli ilinde 30 Mart 2014 Pazar günü 08.00 – 17.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek Mahalli İdareler Seçimlerinde 1.178.089 seçmen, 4.026 sandıkta oy kullanacak olup, seçim güvenliğini sağlamak üzere 1262 polis ve 844 jandarma olmak üzere toplam 2106 güvenlik personeli görev yapacaktır.

 

2- 298 sayılı Kanunun 79’uncu maddesi uyarınca; oy kullanma süresince Kocaeli ilinde bütün umumi eğlence yerleri oy verme süresince kapalı tutulacak, her ne suretle olursa olsun ispirtolu içki satılması, içkili yerlerle umumi mahallerde her çeşit ispirtolu içki verilmesi, içilmesi yasaklanmıştır.

 

3- Oy verme günü, emniyet ve asayişi korumakla görevli olanlardan başka ruhsatlı dahi olsa hiç kimse silah taşıyamayacaktır.

 

4- Seçim günü sağlık problemi olup, evde sağlık hizmeti alan hastaların sorunsuz oy kullanabilmeleri amacıyla İl Halk Sağlığı bünyesindeki 444 38 33 nolu telefonu arayarak, evde sağlık hizmeti birimine müracaat etmeleri halinde; İl Sağlık Müdürlüğü ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği hastaların oy kullanabilmeleri için gerekli hizmet verilecektir” denildi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat