Özdilek

Güncel

Kocaeli Üniversitesi’nde Hülagü dönemi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Kocaeli Üniversitesi rektörlüğüne atanan Prof. Dr. Sadettin Hülagü, görevini üniversitenin 8 yıl boyunca rektörlüğünü yapan Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu’ndan devraldı.

1 Aralık 2014 Saat: 14:52
Kocaeli Üniversitesi’nde Hülagü dönemi
Kocaeli Üniversitesi’nde Hülagü dönemi

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Gastroenteroloji Bölüm Başkanı olan Prof. Dr. Sadettin Hülagü, 30 Ekim’de yapılan rektörlük seçimlerini kazanmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da atamasıyla Kocaeli Üniversitesi’nin rektörü ilan edilmişti. Rektörlük makamında yapılan törene rektörlük çalışanları ve üniversitenin öğretim üyelerinin yanı sıra Sadettin Hülagü’nün eşi Ümmühan Hülagü, kızı Betül Nur Hülagü ,oğlu Taha Hülagü ve gelini Göksu Erdal Hülagü de katıldı. Yapılan tören ile üniversitede iki dönem rektörlük yapan Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, görevini ve makamını Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye devretmesiyle Kocaeli Üniversitesi’nde yeni bir dönem başlamış oldu.

 

BAŞARILI BİR SEKİZ YIL

Devir teslim töreninde kısa bir konuşma yapan Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, Yeni Rektör Hülagü’ye başarılar dileyerek başladığı konuşmasında, “2006 yılından buyana yaptığım rektörlük görevimi gönül rahatlığıyla devrediyorum. Ben 926 öğretim üyesi, asistanlar ve 77 bin öğrencime teşekkür ediyorum. Huzurlu, çalışmayla dolu başarılı bir sekiz yıl geçirdim. Üniversitemizi iyi şartlara sahip bir konuma getirdik” ifadelerini kullandı. Konuşmasının ardından da Kocaeli Üniversitesi için daha başarılı işlere imza atarken kullanmasını dileğiyle Rektör Hülagü’ye dolmakalem hediye etti.

 

“BİR TELEFON KADAR YAKIN OLACAĞIM”

1996 yılından buyana Kocaeli Üniversitesi’nde görev yaptığını belirten Prof. Dr. Sadettin Hülagü, “Acı tatlı her şeyi birlikte yaşadık. 1996 yılından buyana Kocaeli Üniversitesi’ndeyim. Kocaeli Üniversitesi’nin özgür düşünen, bilim ve sanatı temel alan bir yönetim olacağız.  Zor bir görevi devraldım. Çalışanı her zaman destekleyeceğiz. Çalışmayanı ise çalışması için motive edeceğiz. Ben arkadaşlarımın bir telefon kadar yakınında bir kapı tıklatması kadar yakınında olacağım. Beni ağabeyleri, kardeşleri olarak görsünler.  Mutlulukla aldığım görevinde üniversitenin bayrağını Ulubatlı Hasan gibi Avrupa’ya taşıyacağız” şeklinde konuştu. Komsuoğlu’nun hediyesine karşın kendisine beyaz bir çiçek takdim etti.

 

KAPIYA KADAR EŞLİK ETTİ

Prof. Dr. Sadettin Hülagü’nün konuşmasının ardından devir teslim töreni gerçekleştirildi. Tören sonlandıktan sonra Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, iki dönem birlikte çalıştığı arkadaşlarıyla vedalaştı. Kendisine arabasına kadar eşlik eden Prof. Dr. Sadettin Hülagü, ve törene katılanlar Sezer Komsuoğlu’nu üniversiteden alkışlarla uğurlarken, bazıları gözyaşlarına engel olamadı. Sonrasından makamında ilk fotoğrafını veren Hülagü, basına kapalı olarak çalışma arkadaşlarıyla ilk toplantısını gerçekleştirdi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat