Özdilek

Sağlık

Kocaeli Sağlık-Sen Afyokarahisar Çalıştayında

Türk Sağlık-Sen Genel Merkezi tarafından Afyonkarahisar'da düzenlenen Aile Hekimliği çalıştay'ına Kocaeli’ni temsilen Türk Sağlık-Sen Şube Başkanı Ömer çeker başkanlığında heyet katıldı.

14 Ekim 2012 Saat: 14:11
Kocaeli Sağlık-Sen Afyokarahisar Çalıştayında
Kocaeli Sağlık-Sen Afyokarahisar Çalıştayında

 

Çalıştay'da aile hekimliği sistemi içerisinde aile hekimi ve aile sağlığı çalışanlarının mali, sosyal ve özlük haklarına ilişkin sorunların tespiti yapıldı. Çalıştay'da Aile Hekimleri, Aile sağlığı çalışanları ve Türk Sağlık-Sen'in Şube Başkanlarının katılımıyla oluşturulan gruplarda beyin fırtınası gerçekleştirilerek çözüme yönelik ortak fikirler oluşturuldu.

 

Aile Hekimliği Çalıştayı Ile Sendikamız Önemli Bir İşe İmza Atmış Oldu.

Kurultayın oldukça verimli geçtiğini kaydeden Türk Sağlık-Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker " Aile Hekimliği çalıştayı ile sendikamız önemli bir işe imza atmış oldu. Sorunlar çözüm önerileri bizzat sistemin içerisinde bulunan çalışanlar tarafından tartışıldı. Çalıştayımız sendika olarak önümüzdeki süreçte Aile Hekimliği ile ilgili tüm çalışmalarımız da bize yol gösterici olacak" dedi. Çeker; Aile Hekimliği ülkemizde ilkez pilot olarak 2004 yılında pilot uygulama olarak hayata gecirildi. 2010 yılında ise tüm illerde uygulanmaya başlandı. Bu süre zarffında Aile Hekimliği sisteminde çalışan sağlıklık çalışanlarının sorunlarının tespiti ve çözümü için Türk Sağlık Sen den başka bir emek örgütü çalıştay düzenlememiştir. Tertiplemiş olduğumuz bu çalıştayla sistemde çalışan sağlıkçalışanlarına vermiş olduğumuz önemi ortaya koymuş bulunmaktayız. Sistemde sağlık hizmet sunumunda görev yapan sağlık çalışanlarını önemsiyoruz. Dedi. Başkan Çeker; sendika olarak  aile hekimliğinde isteklerinin, sürdürülebilir bir ücret, İş yükünün hafifletilmesi, daha iyi özlük ve sosyal haklar olduğunu da ifade etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat