Özdilek

Ekonomi

Kocaeli’nin ihracat rakamları

Kocaeli’nin ihracat rakamı TİM verilerine göre 7 milyar 254 milyon dolar olarak gerçekleşti. Kimya ve otomotiv sektörü ise toplam rakamın yaklaşık 4’te 3’lük bölümünü karşılıyor.

6 Ağustos 2014 Saat: 17:04
Kocaeli’nin ihracat rakamları
Kocaeli’nin ihracat rakamları

Türkiye İhracat Meclisi (TİM) tarafından açıklanan verilere göre Kocaeli temmuz ayı içinde toplam 1 milyar 113 milyon dolarlık ihracat yaptı. Açıklanan toplam verilere göre ise 2014 yılının 7 aylık dönemde ilimizin ihracat rakamı 7 milyar 254 milyon dolar olarak gerçekleşti.

İlimizin en büyük ihracat kalemi ise kimyevi maddeler ve mamulleri oldu. Temmuz ayında 455 milyon dolar, 7 aylık dönemde ise 2 milyar 743 milyon dolar seviyesine ulaşan bu sektörü 2 milyar 629 milyon dolarlık toplam ihracat rakamı ile otomotiv sektörü takip etti. Ayrıca demir ve demir dışı metaller, elektrik-elektronik, çelik, iklimlendirme sanayi ile makine ve aksamları sektörlerinde ise toplam ihracat rakamı 100 milyon dolar sınırını geçti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat