Özdilek

Ekonomi

Kocaeli’nde 112 bini aşkın BES’linin 22 bini AvivaSA’yı tercih etti

10 yılda 4,3 milyonu aşkın kişinin emeklilik günlerinde rahat etmek için katıldığı Bireysel Emeklilik Sistemi (BES), Türkiye çapında büyümesini sürdürüyor.

18 Nisan 2014 Saat: 19:00
Kocaeli’nde 112 bini aşkın BES’linin 22 bini AvivaSA’yı tercih etti
Kocaeli’nde 112 bini aşkın BES’linin 22 bini AvivaSA’yı tercih etti

Devletin her 100 TL’ye 25 TL katkıda bulunmasıyla birlikte Türkiye’nin en önemli yatırım araçlarından biri haline gelen Bireysel Emeklilik Sistemi’ne (BES) Kocaeli halkı büyük ilgi gösteriyor. Emeklilik Gözetim Merkezi’nin (EGM) 28 Şubat 2014 tarihli verilerine göre Türkiye’de 17 şirket tarafından sunulan BES’e katılan 112.380 Kocaeliliden 22.310’u sektörün öncü şirketlerinden AvivaSA’yı tercih etmesiyle dikkat çekiyor. Kocaeli’ndeki AvivaSA müşteri profili ise 6.569 kadın, 15.741 erkek katılımcıdan oluşuyor.

 

Bireylerin emeklilik dönemlerinde daha rahat yaşayabilmeleri ve ihtiyaçlarını daha kolay karşılayabilmeleri için mevcut kamu sosyal güvenlik sistemlerinin tamamlayıcısı olan BES, Türkiye genelindeki büyümesini Kocaeli’nde de sürdürüyor. Türkiye’de 2003 yılında başlayan ve 10 yılda EGM’nin aynı tarihli verilerine göre 4,3 milyonu aşkın katılımcıya ulaşan BES’te yüzde 30,4 ile en fazla İstanbullu katılımcı bulunuyor. İstanbul’u; yüzde 9,4 ile Ankaralılar ve yüzde 7,6 ile İzmirliler takip ediyor.

 

İnsan ömrünün uzamasıyla birlikte, bireylerin emeklilik döneminde geçirecekleri sürenin de arttığına dikkat çeken AvivaSA CEO’su Meral Eredenk, “Özellikle yaşam standardı beklentisinin en hızlı arttığı OECD ülkelerinden biri olan Türkiye’de, ortalama yaşam süresi, emeklilik yaşı ve emekli olarak geçirilecek süreler dikkate alındığında, kişisel ihtiyaçlara uygun bir emeklilik planının yapılması giderek daha hayati bir önem kazanıyor. Özel bir emeklilik sistemi olan BES ile bireyler yaşlılıklarında veya aktif çalışma yaşamlarının sonunda ek gelir sağlamış oluyor. Özellikle genç yaşlarda sisteme girildiğinde, küçük tasarruflar önemli birikimlere dönüşüyor” dedi.

 

Bireysel emeklilik, gönüllü katılıma dayalı olarak kamunun gözetim ve denetiminde özel şirketler tarafından uygulanıyor. Aynı zamanda, kişinin günlük rutinleri içinde yapamadığı ya da ertelediği tasarruflar için sağladığı disiplinle önem kazanıyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat