Özdilek

Kültür/Sanat

Kocaeli Müzesi Bisiklet Takımı Kurdu

Kocaeli Müzesi 3 sporcudan oluşan Müze Bisiklet takımını kurdu.

22 Mayıs 2016 Saat: 22:27
Kocaeli Müzesi Bisiklet Takımı Kurdu
Kocaeli Müzesi Bisiklet Takımı Kurdu

 Konu hakkında açıklama yapan Müze Müdürü Rıdvan GÖLCÜK; “ Bir müze bisiklet takımı kurma hayalimiz öteden beri vardı ve sonunda başardık. Kurduğumuz takım şimdilik lisanslı 3 sporcudan oluşuyor. Zamanla daha da büyüyecektir. Takımımıza müze dışından gönüllülerin katılmasına da olanak tanıyacağız. Böylece Türkiye’nin ilk ve tek müze bisiklet takımı olduk. Hatta iddialı konuşmak istemem ama araştırmamıza rağmen ne Avrupa’da ne de Dünya üzerin de başka bir örneğini görmedik.  

Yeni kültürel destinasyonlar, sağlıklı nesiller…

Bu girişimin amacının ne olduğu sorulan Rıdvan GÖLCÜK; “ Müze’de bir bisiklet takımı kurulmuş olmasının müzeye nasıl bir katkı sunacağı başlangıçta anlaşılması güç gelebilir elbet ama bizim için çok önemli. Bildiğiniz üzere Müzemizde bir çocuk atölyesi var. Bu atölyenin ana faaliyeti pek tabii ki önce kültürel miras kapsamında olacaktır ama çocuklarımızın sağlıklı büyümesi ve gelişmesi konusunda da kendimizi sorumlu hissediyoruz. İşte bu sebeple bisiklet takımımız kimi noktalarda çocuk atölyemiz ile ortak projeler yapacak ve çocuklarımızı spora teşvik etmek, sağlık beslenmek konusunda çalışacaktır. Bir yönüyle misyonumuz bu olacak. Yetişkinlikler için baktığımızda ise; bizler müzeci olarak sadece müze sınırlarında yer alan tarihi eserler ile kendimizi sınırlamıyoruz. Bu alanda tüm Kocaeli bizim çalışma sahamız ve Kocaeli’ye karşı burada sorumluluğumuz var. İşte bu nokta da dönem dönem bisiklet takımımız öncülüğünde İlimizin farklı noktalarında yer alan tarihi alanlara pedallayacağız. O noktalarda insanlarımıza sunumlar yapacağız. Konferans salonunda değil, takım elbise ile değil; bir ağacın gölgesinde, üzerinde bisiklet taytımız varken bunu yapacağız.

Uluslar arası Yarışmalar…

Proje ve etkinliklerinin Kocaeli ile sınırlı kalmayacağını belirten GÖLCÜK; “ Ulusal ve uluslararası yarışlara da katılmayı hedefliyoruz. Yarışlarda derece alabilmemiz profesyonellerin arasında çok zor ama onlarca, yüzlerce kilometre sürecek etapları tamamlayabilmek bizim için büyük başarı olacak. Zaten bu yarışmalarda asıl amacımız Müzemiz adına görünürlüğü arttırmaktır”  dedikten sonra, aynı sektörde hizmet veren kurumlar için en büyük riskin birbirlerine benzemek olduğunu ve bu yüzden fark yaratmanın çok önemli olduğunu söyledi ve bisiklet takımının bu amaca da hizmet edeceğini belirtti.

Bisiklet Dostu Müze

Yakın zamanda İzmit Belediyesi ve Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile ortak projeler yapmayı hedeflediklerini belirten Gölcük, Müze’nin ziyaretçiler için de “Bisiklet Dostu Müze” olacağını söyledi.

 

İznik Turu

Geçtiğimiz 19 Mayıs’ta Kocaeli Müzesi Bisiklet Takımı ilk projesini gerçekleştirmiş ve “Nicomedia’dan Nicea’ya, Roma’dan Osmanlı’ya, Demir atlı Süvarilerle Tarihi Hac Güzergâhı Turu” nu İzmit’ten İznik’e ve oradan tekrar geri dönüşle, toplam yaklaşık 150 kilometre pedallayarak tamamlamışlardı. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat