Özdilek

Güncel

Kocaeli modeli Manisa’da büyük alkış aldı

Türkiye’nin dört bir yanında Kocaeli modelini anlatan Başkan Karaosmanoğlu, bu kez de yeni büyükşehirlerden Manisa’da bu modeli anlattı.

10 Şubat 2014 Saat: 13:06
Kocaeli modeli Manisa’da büyük alkış aldı
Kocaeli modeli Manisa’da büyük alkış aldı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, yeni Büyükşehir Belediyesi olan Manisa’da, ‘’Büyükşehir Modelinde Kocaeli Örneği’’ni anlattı. Başkan Karaosmanoğlu, tüm il sınırları Büyükşehir olduktan sonra Kocaeli’nde yaşanan değişim ve gelişimi, eski ve yeni fotoğraflar eşliğinde değerlendirdi. Sık sık alkışlarla sözü kesilen Başkan Karaosmanoğlu, Manisa’nın AK Partili Büyükşehir Belediyesi ile hızla büyüyeceğini vurguladı.


PARTİLİLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ

Manisa Esnaf Kefalet Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen programa Başkan Karaosmanoğlu’nun yanı sıra AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, AK Parti Manisa Milletvekili Muzaffer Yurttaş, AK Parti Manisa İl Başkanı Murat Baybatur, ilçe ve belde belediye başkanları, Türk Dünyası Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Mustafa Başkurt ve çeşitli kademelerde görevli partililer katıldı.


MANİSA DA AYNI DEĞİŞİMİ YAŞAYACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, 30 Mart’ta yapılacak yerel seçimlerin ardından tüm il sınırlarında büyükşehir olmaya hazırlanan Manisa’da Kocaeli örneğini anlattı. Kocaeli’de tüm il sınırları Büyükşehir olduktan sonra yaşanan değişimi eski ve yeni fotoğraflar eşliğinde anlatan Başkan Karaosmanoğlu, Manisa’da da aynı değişimin yaşayacağına inandığını dile getirdi.


KENTLERİ BÜYÜKŞEHİR YASASI KURTARACAK

Kentleri kurtaracak olan projenin yeni Büyükşehir yasası olduğuna dikkat çeken Başkan Karaosmanoğlu, “Beldelerin kapanması ve güçlü ilçe belediyelerinin kurulması doğru bir karardır. Örneği Kocaeli ve Kartepe ilçesidir” dedi. Halkın duasını almak ve kalbini kazanmak için çalıştıklarını belirten Başkan Karaosmanoğlu, “Kocaeli’nin tamamını köylerimize kadar planladık. Körfezimiz sürekli olarak kirletiliyordu. Buna ‘dur’ dedik. Sağlıklı bir çevrede yaşamak herkesin hakkı. Bunun için yerel yönetimler bu konuda daha fazla görev almalı” ifadelerini kullandı.


KAYNAKLARI ETKİN VE VERİMLİ KULLANDIK

Büyükşehir’i devraldıklarında altyapının çökmüş olduğunu kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, “Halkımızın feryadına kulak verdik. Kötü günler tarih oldu. İhtiyaçları ona göre belirleyip kararlar aldık. Kaynaklarımızı etkin ve verimli kullandık, israf etmedik” dedi. Tüm il sınırlarının büyükşehir olmasının yerel hizmetler açısından Manisa için bir milat olacağını söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, “Bu yerel hizmetlerin kalitesini ve hızını artıracak, Manisa merkezde yapılan hizmetlerin en ücra köşelere kadar gitmesini sağlayacak” diye konuştu.

 

BAŞBAKAN MANİSA’YA EL SALLAYACAK, KUTLAYACAK

Her şeyin bir anda düzelmeyeceğini vurgulayan Başkan Karaosmanoğlu, “Bu uzun soluklu bir süreç. Biz Kocaeli’de 2004’te bu yola çıktık, yaklaşık 10 yılda çok önemli değişim ve gelişimi yakaladık. Ben Manisa’nın da aynı değişimi yakalayacağına inanıyorum. Başbakanımız 30 Mart akşamı yine balkon konuşması yapacak, Manisa’yı ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı olacak Hüseyin Tanrıverdi’yi kutlayacak, el sallayacak” diye konuştu.

 

TANRIVERDİ: KOCAELİ’Yİ ÖRNEK ALACAĞIZ

Başkan Karaosmanoğlu’na Manisa’ya ziyareti ve anlattıkları nedeniyle teşekkür eden AK Parti Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hüseyin Tanrıverdi, ‘’Büyükşehir statüsüne alınan Manisa’da yeni bir yerel yönetim anlayışı gelişecek. Bununla ilgili yapılması gerekenleri Başkanımız Karaosmanoğlu bize en güzel şekilde anlattı. Kocaeli’nde yaşanan değişimi gözlerimizle gördük. Biz de bunları örnek alarak Manisa’da uygulayacağız” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat