Özdilek

Turizm

Kocaeli mimarların şehri olacak

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odası Kent Sempozyumu Sekreteri Nilgün Akcan ve İKK Sekreteri Nedim Kara ile oda temsilcilerini kabul etti. Kocaeli’nde kent estetiğine büyük önem verdiklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Kocaeli, mimarların ve mühendislerin şehri olacak’’ dedi.

 

KENT SEMPOZYUMUNA DAVET

Türkiye Mühendisler ve Mimarlar Odası Kent Sempozyumu Sekreteri Nilgün Akcan ve İKK Sekreteri Nedim Kara ile oda temsilcileri, Başkan Karaosmanoğlu’na konuk oldu. Akcan ile Kara, Başkan Karaosmanoğlu’na 6-7-8 Mayıs tarihlerinde İzmit Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenecek kent sempozyumuyla ilgili bilgi verdi. Sempozyuma hazırlık için çeşitli paneller düzenlediklerini söyleyen Akcan ile Kara, ‘’Büyükşehir ile beraber, amacına uygun, başarılı paneller düzenliyoruz. Gerçekleştireceğimiz kent sempozyumuna da Büyükşehir’den konunun uzmanlarının katılmasını bekliyoruz. Sempozyuma yerel yönetimlerin yoğun katılımını arzu ediyoruz. Bu kentte yaşayan insanlar olarak, bu kente fayda sağlamak, kentin yararına çalışmalarda yer almak istiyoruz’’ ifadesini kullandı.

 

KENT ESTETİĞİNE ÖNEM VERİYORUZ

Oda temsilcileri, sempozyumda yerel yönetimlerle ilgili bir panelin de yer alacağını ve Başkan Karaosmanoğlu’nun katılımını arzu ettiklerini de sözlerine ekledi. Kentin dinamikleriyle her zaman diyalog içinde olmaya dikkat ettiklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, ‘’Birbirini anlamak ve diyalog halinde bulunmak çok önemli. Ben de varım diyen, söyleyecek sözü olan herkesin fikrine değer veriyoruz. Odalarımızın ve derneklerimizin kent adına yapılacak hizmetlerde görüş ve önerilerini değerlendiriyoruz. Kent estetiğine özen gösteriyoruz. Yaptığımız eserlerinde estetik ve güzel görünümlü binalardan oluşmasına dikkat ediyoruz. Kocaeli’nin mimarların, mühendislerin şehri olmasını istiyoruz’’ şeklinde konuştu. Mimarları ve mühendisleri kent estetiğine uygun binalar yapması için teşvik ettiklerini söyleyen Başkan Karaosmanoğlu, gördüğü güzel binaların sahibi, mimarı ve inşaat mühendislerini de telefonla arayarak, tebrik ettiğini aktardı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat