Özdilek

Siyaset

Kocaeli küçük Millet Meclisinde NATO ve körfezin limanlaşması görüşüldü

Sabancı Kültür sitesinde gerçekleşen toplantıda Genel Gündem: Türkiye’nin NATO’da dünü, bugünü ve yarını konuşuldu.

3 Aralık 2017 Saat: 07:53
Kocaeli küçük Millet Meclisinde NATO ve körfezin limanlaşma görüşüldü
Kocaeli küçük Millet Meclisinde NATO ve körfezin limanlaşması görüşüldü

Toplantı Moderatörlüğünü  gerçekleştiren Bahri odabaş İlk söz alan Ruhi Saner başlattı.

Saner,İkinci Dünya Savaşından sonra ABD öncülüğünde,12 Devlet tarafından,1949 tarihinde kurulan NATO, Türkiye’nin Rusya tarafından Kars Ardahan ve Boğazlar problemi nedeni ile, İsmet İnönü ve Menderesin müracaatını red ettikten sonra Kore’ye Asker gönderildikten sonra 1952 yılında, Bulgaristan ve Yunanistan ile birlikte üyeliğe kabul etmiştir, Askeriyedeki Ulusalcı kesimin Nato’nun dışında başka seçeneklerin olduğunu, İran- Rusya paktı vs. ve Çin’de Tatbikata katılması sonucu ABD destekli Ergenekon ile tasfiye edildiklerini, Nato’dan çıktığımız takdirde ilk alınacak Devletin Kıbrıs Rum kesiminin olacağını ifade etti.

 

Mehmet Toker, Oldum olası Natoya karşıyım fakat bu problemin arka penceresini göremiyorum, siyasi söylemleri ciddiye almıyorum, ülkeyi yönetenlerin dengesizliğinin sonucu olarak görüyorum, ulusal politikaların darmadağın olduğu bir dönem yaşıyoruz dedi.

 

Behlül Metin, 1908 den sonra Ülke yönünü Batıya döndü, Nato, insanların kanını emen Emperyalist ülkeler tarafından kuruldu, Nato’ya girilirken Halka sorulmadı, Halifelik kaldırıldıktan sonra Türkiye itibarsızlaştırıldı, silahlı gücümüz % 100 özgürleşmeden, tüm gücünü yerli kaynaklardan üretmeden Nato’dan çıkmanın doğru olmadığı kanaatindeyim dedi.

 

Selahattin Altınkaya, Nato, dün belki gerekliydi, Kıbrıs harekatında Ecevit’in dirayeti olmasaydı bu gün Kıbrıs yoktu,22. Yüzyıla doğru yeni bir yol haritası belirlenmeli, Kendi kişiliğimizi belli standartlara kavuşturmalıyız, Genel Politikaları beğenmiyorum, Türkiye yeterli siyaseti üretemiyor dedi.

 

Numan Gülşah, Büyük oyunlar oynanıyor, Nato bize Eski püskü silahlar verdi, Verdiği süttozunu kokudan içemiyorduk, son olaylar planlıdır, Gizli planlar olduğunu düşünüyorum fakat Ülkelerin bütünlüğünün Nato garantisinde olduğunu da biliyorum dedi.

 

Sina Odabaş, Gündem sunnidir, bütün partiler Nato’ya karşıdır, elinizi tutan mı var çıkın, Dünyanın teröristi İŞİD dir, Düşmanla iş birliği yapanın resmi asılmıştır, Dünya bunu biliyor, Pyd nin esir aldığı işidliler, bunu belgeleriyle itiraf etmiştir, İnsan toplumsal varlıktır, yalnız yaşayamaz, kimsenin kapı kulu olmadan, Nato ve Şenga’ya ihtiyaç duymadan özgürce barış içinde yaşayabiliriz dedi.

 

Mehmet Toker, Dubai port Limanı ile ilgili, 22 Aralıkta yapılacak BİLİRKİŞİ İNCELEMESİNDE tüm sivil toplum ve siyasi parti iş birliği ile konunun ciddi takip edilmesi gerekir, Derice Limanı ve diğer Limanlaşmaların da takipçisi olunarak Körfez’in felç edilmesine seyirci kalmamak gerekir dedi.

 

 Ruhi Saner, 50 yıl önce Körfezin kıyısında Üzüm ve Kiraz yerdik, her çeşit Balık ve İstakoz yerdik, Körfezde sanayi yanlış yapılandırıldı, Tüpraş ilk kurulduğu zaman Bulgaristan’dan gelen iki konuk, bizde de Rafineri tesisi var fakat Dağın arkasında, korunaklı ve Denizden uzakta, sadece Denize iki boru ile akaryakıt akıtılıyor dediklerini ifade ederek, Deniz doldurularak daraltılıyor, gelecek nesile emanetimizi devredemeyeceğiz , engel olmak gerekir dedi.

 

Numan Gülşah, Denizde 554 dönüm yer dolduruldu, standart dışı, Battı çıktılardan çıkan topraklarla dolgu yapıldı, bir fırtınada toprak çöktü, betonla dolduruluyor, her hangi bir Depremde ne olacak! iki kilometre ileriye gidildi, Dakikada sekiz tır geçecek, sekiz katlı bina yüksekliğinde Konteynir dizilecek, Mahkeme kararlarına uyulmayarak Liman tamamlandı fakat bir gün bu kararlar uygulanarak Liman yıktırılacaktır, sonuna kadar mücadeleye devam edeceğiz dedi.

 

Sinan Odabaş, Biz Ekolojiyi parti ismine koyan bir siyasi partiyiz, İnsan Tabiatla birlikte vardır, Tabiat bozulursa insan da bozulur, biz her türlü desteği vereceğiz dedi.

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat