Özdilek

Sağlık

Kocaeli Kamu Hastanelerine KBRN Eğitimi Veriliyor

Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı’nda Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliğine KBRN Eğitimi veriliyor.

25 Ekim 2016 Saat: 11:27
Kocaeli Kamu Hastanelerine KBRN Eğitimi Veriliyor
Kocaeli Kamu Hastanelerine KBRN Eğitimi Veriliyor

Başkanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Sivil Savunma Birimi ve hastanelerin Acil Tıp Kliniği Birimlerinin katılımıyla, Ankara’da Afet ve Acil Durum Eğitim Merkezinde KBRN Temel Eğitimi gerçekleşti.

   KBRN (Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer) Savunması konuları olan tehlikeli maddeler; kasten, kazaen veya doğal afetler sonucu ortama yayılarak insan ve çevre üzerine birçok olumsuz etkiler oluşturmaktadır. AFAD tarafından verilen eğitimde Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik, ve Nükleer kazalar konuları işlendi. Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Darıca Farabi Devlet Hastanesi, İzmit Seka Devlet Hastanesi, Gebze Fatih Devlet Hastanesi Acil Tıp Kliniği sağlık çalışanları ve Kocaeli Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığında görevli personeller katılım gösterdi. 3-14 Ekim arasında gerçekleşen birinci grup eğitimde konular itibariyle uygulamalı tatbikat ve yazılı sınav yapıldı. Sınavlar neticesinde katılan personellere eğitim sertifikaları verildi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat