Özdilek

Sağlık

Kocaeli Kamu Hastanelerinde diyetinizi görerek öğreneceksiniz

Türkiye genelinde Kamu Hastanelerinde bir ilk olarak; Kocaeli Kamu Hastanelerinde Besin Replika Seti ile beslenme eğitimi yapılacak.

29 Mart 2016 Saat: 23:35
Kocaeli Kamu Hastanelerinde diyetinizi görerek öğreneceksiniz
Kocaeli Kamu Hastanelerinde diyetinizi görerek öğreneceksiniz

Diyabet ve Obezite günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin en önemli sağlık sorunları arasındadır. Bu maksatla Sağlık Tesislerimize diyabet ve obezite konusunda başvuran hastalara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla diyetisyenler tarafından verilecek olan eğitimlerde kullanılmak üzere Genel Sekreterliğimiz tarafından “besin replika seti” aldı.

Besin Replika Setlerinin  tanıtımı; Genel Sekreter Op. Dr. Şenol Ergüney, Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, Diyabet ve Obezite İl Koordinatörü Endokrin Uzmanı Dr. Tuğba Arkan, Diyetisyenler, Diyabet Hemşireleri ve basın mensuplarının katılımı ile 29 Mart tarihinde yapıldı.

 

Konu ile ilgili konuşan Genel Sekreter Ergüney; “İlimizde yapılan çalışmalara her geçen gün yenisi eklenmektedir. Son olarak Sağlık Tesislerimize diyabet ve obezite konusunda başvuran hastalara daha iyi hizmet verebilmek amacıyla diyetisyenler tarafından verilecek olan eğitimlerde kullanılmak üzere Genel Sekreterliğimiz tarafından “besin replika seti” alımı yapıldı. Besin Replikası; beslenme eğitimi sırasında besinlerin porsiyon miktarının doğru anlatılabilmesi için kullanılan, asıl besinle şekli, boyutu ve ağırlığı itibariyle aynı veya çok benzer olan,  besinin göz önünde canlandırılmasına olanak sağlayan örnek materyaldir. Bu setler sayesinde, sağlık tesislerimizden beslenme eğitimi alan vatandaşlarımıza, diyet menülerini  görsel olarak sunma imkanı sağlanmış olacaktır” dedi.

 

Kocaeli Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliğine bağlı Sağlık Tesislerinde diyabet ve obezite konusunda 5 Endokrin ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı, 10 Dahiliye Uzmanı, 14 diyetisyen ve 14 Diyabet Hemşiresi tarafından ile bu alanda sağlık hizmeti sunulmaktadır.  Diyabet ve obezite konusunda hastalara Endokrin ve Dahiliye Uzmanları, psikolog, diyetisyen ve diyabet hemşireleri tarafından eğitim, tedavi ve kontrollerinin multidisipliner olarak verilmesi amacıyla 2014 yılından itibaren Genel Sekreterliğimize bağlı; 

  • Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  • Kocaeli Devlet Hastanesi
  • İzmit Seka Devlet Hastanesi
  • Darıca Farabi Devlet Hastanesi’nde diyabet ve obezite polikliniği hizmetleri verilmektedir.

 

Ayrıca Genel Sekreterliğimize bağlı diğer hastanelerimizde de dahiliye uzmanlarımız ve diyabet hemşirelerimiz ile diyabet ve obezite tedavi ve eğitimlerimiz devam etmektedir.

 

Diyabet ve Obezite Polikliniğine muayene olmak isteyen vatandaşlar MHRS’den randevu alarak ya da Sağlık Tesislerimize ayaktan başvuruları ile muayene olabilmektedir.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat