Özdilek

Kültür/Sanat

Kocaeli Kadın Girişimcilerden Anlamlı Fotoğraf Sergisi

Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu’ndan Anlamlı Fotoğraf Sergisinde Çocuk Gelinlerin Yaşadıkları Dramı Fotoğraflarla Anlatıldı…

10 Mart 2016 Saat: 10:49
Kocaeli Kadın Girişimcilerden Anlamlı Fotoğraf Sergisi
Kocaeli Kadın Girişimcilerden Anlamlı Fotoğraf Sergisi

Kocaeli Kadın Girişimciler Kurulu’nun organizasyonu ile Dünya Kadınlar gününde Kocaeli Sanayi Odası’nda 9-25 Mart 2016 tarihleri arasında gezilebilecek küçük gelinleri anlatan fotoğraf sergisi açıldı….

Çocuk Hakları insan haklarının somut içeriğini oluşturur. Çocuk gelinler sorunu, yoksulluk, ataerkil zihniyet, çok çocuklu aile yapısı, kadının eğitimsizliği, kadının statüsünün düşüklüğü, toplumsal cinsiyet ayrımcılığı gibi çok yönlü nedenlerden kaynaklanmaktadır.

Bursalı işadamı fotoğraf sanatçısı Faik Kaplan'ın çocuk gelinlere dikkati çekmek amacıyla kendisinin çektiği fotoğraflardan oluşan 'Ölüm Bizi Ayırana Kadar' adlı Çocuk Gelinler sergisi 9-25 Mart 2016 tarihleri arasında Kocaeli Sanayi Odası sergi salonunda gezilebilecek.

Kaplanlar Soğutma Sanayi A.Ş.Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve fotoğraf sanatçısı Faik Kaplan Yaklaşık 15 yıldır fotoğrafla amatör olarak ilgilenmektedir. Fotoğrafın kendisi için bir tutku haline geldiğini belirten Kaplan İlk kişisel projesi olan Çocuk Gelinler,''Ölüm Bizi Ayırana Kadar'' 15 fotoğraf ve bir kısa filmden oluşmaktadır.

Çocuk gelinler projesi Kısa film ''Kelebek'' Bursa ilinde Mor Salkım Kadın dayanışma derneği ile kız çocukları ve ebeveynleri ile yapılan çalışmalarda sunulmakta ve farkındalık yaratmaktadır.

Faik Kaplan fotoğraf alanında gerçekleştirdiği ''Ölüm Bizi Ayırana Kadar'' farkındalık çalışmasıyla 19. Altın Kamera Yarışmasında  ''Altın Kamera'' Ödülü ile onurlandırılmıştır.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat