Özdilek

Eğitim

Kocaeli İtfaiyesi’nin kadın komandoları

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı’nda istihdam edilmek üzere alınan 75 itfaiye eri eğitimlerine başladı. Komando eğitimlerini andıran eğitimlerde kadın itfaiyeciler de erkekler gibi çalışarak temel eğitimlerini alıyor. Eğitim alanında birbirinden zorlu parkurlardan geçen itfaiye erleri eğitimlerinin sonunda göreve hazır birer itfaiyeci haline gelecek.
 
ZORLU ETAPLAR
Uluslararası İnterteks Fuar alanı yanında hazırlanan eğitim alanında ilk olarak zorlu eğitimler öncesi eğitmenlerden son teorik bilgileri aldı. Zorlu etaplarla dolu alanda sıcakla da mücadele eden itfaiye erleri 700 dereceyi aşan sıcaklıkta arama-kurtarma çalışması yapacak. Konteynırlar içinde yangına müdahale ve yaralıları kurtarma eğitimi alacak olan itfaiye erleri yine hazırlanan kulelerden halatlarla inecek.
 
EĞİTİM PROGRAMINDA YOK YOK
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı İtfaiye Eğitim Merkezi (KOBİTEM) tarafından hazırlanan ve 6 hafta sürecek eğitimlerde şunlar yer alacak: Kentsel arama-kurtarma, enkazda çalışma, toprak kaymalarında çalışma, tehlikeli maddelere müdahale, doğalgaz ve LPG tanklarına müdahale, araç yangınlarına ve araç kazalarına müdahale, sıkışmalarda yaralılara müdahale, yangına müdahale, kapalı alan içerisinde yaralı arama-kurtarma, dar alanda ilerleme ve kurtarma, afet durumlarında istasyon kurma ve zor şartlarda görevi yerine getirme eğitimleri verilecek. İtfaiye erleri eğitimlerinin ardından görev yerlerine dağıtılacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat