Özdilek

Sağlık

Kocaeli İl Sağlık Müdüründen açıklama geldi

Medya yayınlarında Kocaeli ilinde devlet hastanelerinde staj ücretlerinin, yine bazı sağlık personelinin seyyar tazminatlarının ödenmediği şeklindeki haberlerin yer alması üzerine açıklama geldi.

6 Şubat 2018 Saat: 15:44
Kocaeli İl Sağlık Müdüründen açıklama geldi
Kocaeli İl Sağlık Müdüründen açıklama geldi

Söz konusu haberlerde güncel staj ücretlerinin ödenmediği şeklinde bir bilgi yer aldığı görülmüştür. Halbuki, Mesleki ve Teknik Eğitim Yönetmeliği kapsamında kamu/özel sağlık tesislerinde mesleki ve beceri eğitimlerini (staj) yerine getiren öğrencilere, çalıştıkları döneme ilişkin ödemeler halihazırda aylık düzenli olarak yapılmaktadır. Uygulama yıllardır bu şekilde devam etmekte olup halihazırda bu konuda herhangi bir problem de yoktur.

 

Haberde yer alan iddialar ise geçmiş yıllarda mevzuat gereği öğrencilere sadece yıl içerisindeki beceri eğitim ücretleri ödenebilir iken, yapılan kanuni düzenleme ile yaz stajı ücretlerinin de ödenmesi mümkün hale getirilmiştir. Yapılan bu düzenleme sonrası Sağlık Bakanlığı tarafından öğrencilere geçmişe dönük staj ücreti ödenmesine karar verilmiştir. Bu maksatla Devlet hastanelerimizde bu şekilde ücret talep etmeden geçmiş yıllarda staj yapmış öğrencilere duyuru yapılmıştır. Başvuruları alınmaya başlanarak konu hakkında Sağlık Bakanlığından genel bütçeden ödenek talep edilmiştir. Ödenekler geldikçe 2018 yılı içinde geçmişe yönelik ödemeler de gerçekleştirilecektir. Türkiye’deki tüm devlet hastaneleri için benzer durum geçerlidir. Kimsenin mağdur edilmesi söz konusu değildir. Usule uygun müracaat ve ödemeler sürekli devam edecek, ödenekler geldikçe de ödemeler yapılacaktır.

Bazı sağlık personellerinin seyyar görev tazminatlarının ödenmeyerek mağdur edildikleri konusu; Müdürlüğümüze bağlı birimlerde çalışan saha personeline ödenek durumuna bağlı olarak yılda iki kez seyyar görev tazminatı ödemesi yapılmaktadır. Aralık 2017’de ödenek gelmediğinden Ocak ayında yeni yıl ödeneklerinden tekrar talep yapılmış olup Şubat ayı içinde ödeneklerin geleceğini ve ödemelerin yapılacağını düşünüyoruz. Her yılbaşında Aralık-Ocak aylarında hükümetin bütçe aktarım çalışmaları nedeniyle bu tür gecikmeler olabilmektedir. Konunun İl Sağlık Müdürlüğü düzeyinde çözülmesi mümkün değildir. Bakanlıktan ödenekler geldiğinde ödemeler yapılacaktır.  

 ifadesinde bulundu.

                                                                                                                                            

 

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat