Özdilek

Ekonomi

Kocaeli heyeti Hatay'da

Koruma Şirketler Grubu Hatay’da tesis açtı.

16 Kasım 2013 Saat: 20:25
Kocaeli heyeti Hatay'da
Kocaeli heyeti Hatay'da

Koruma Şirketler Grubu Hatay’da tesis açtı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Büyükşehir Belediye başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AKP Kocaeli İl Başkanı Mahamut Civelek, Hatay Valisi Mehmet Celalattin Lekesiz, Kırıkhan Belediye Başkanı Murat Sakman, Kırıkhan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Halil İbrahim Cesur, Antakya belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hassa Belediye Başkanı Mehmet Karataş, Hatay Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç,Hayat Milletvekilleri Mehmet Öztürk, Hacı Bayram Türkoğlu, Adem Yeşildal ile çok sayıda davetli katıldı.

TÜRBE ZİYARETİ

Hatay ziyaretine Beyazid-i Bestami Hazretleri Türbesi’nden başlayan protol üyeleri ve misafirler, burada yapılan kısa bir gezinin ardından Koruma Temizlik A.Ş. tesislerine geldi.Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı açılışta yoğun bir kalabalık vardı.

“HAYIRLI OLSUN”

Açılış konuşmasını yapan Koruma Temizlik A.Ş. yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aracı, “2007 yılında faaliyete geçen Kırıkhan Fabrikamızın, Kojenerasyon-enerji üretim tesisi, Klor Alkali üretim kapasite artışı-ilave elekroliz ünitesi tesislerini açıyoruz” dedi. Hem iç hem de dış piyasaya üretim ve satış yaptıklarını dile getiren Aracı, yeni ek fabrikaların Türkiye’ye hayılı olmasını diledi.

HATAY GELİŞİYOR

İbrahim Aracı’nın ardından kürseye çıkan isim Hatay Valisi Celalettin Lekesiz oldu. Dünya’da her alanda olduğu gibi eneji konusunda da rekabet olduğunu vurgulayan Lekesiz, “Türkiye’nin de rekabet içinde olabilmesi için illerin koşması gerekir” dedi. Aracı gibi değerli yatırımcıların doğru projeler tasarladığını belirten Lekesiz, Hatay’ın son yıllarda sanayi konusunda geliştiğini söyledi. Hatay’ın enerji üretiminde 13. Sırada olduğunu belirten Lekesiz, bu yıl 6. Sıraya yükseldiğini ifade ederek,”İlimizde 3 Milyar dolar civarında enerji yatırımı var” dedi.

BAKAN’DAN COĞRAFİ VURGU

76 milyon nüfusuyla Türkiye’nin önemli bir güç olduğunu belirten Adalet Bakanı Sadullah Ergin, “Türkiye, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan, Asya ve Avrupa arasındaki enerji köprüsü bir ülke. Bu coğrafyada yaşayan insanların güçlü, diri olması lazım” diye konuştu. Hatay’ın da coğrafi konumuna dikkat çeken Ergin, Hatay’dn Ortadoğu, Afrika ve Akdeniz üzerinden Avrupa’ya ulaşılabilineceğini dile getirdi.

“ÇALIŞARAK ZENGİN OLMALIYIZ”

Kürsüye son çıkan isim Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün oldu. Rahat yaşamak için çalışmak gerektiğne dikkat çeken Ergün, “İktisadi faaliyet göstermeden rahat yaşanmaz” dedi. Üretimin bireylerin kabiliyetleri ile olması gerektiğini söyleyen Ergün, “Devletin tekelinde üretim olmaz. Bunu daha önce denediler. Her işi devletin yaptığı, üretimi devletin yaptığı bir sistem denediler ancak başarılı olamadılar”diye konuştu. Türkiye’nin yer altı ve yerüstü kaynaklardan yoksun olduğunu belirten Ergün, 76 milyon nüfus ile insan gücünden yararlanılması gerektiğini söyleyedi. Yatırım fırsatlarının da değerlendirilmesi konusuna önem verdiklerini ifade eden Nihat Ergün, “Alın teriönemli, ancak akıl teri daha önemli” şeklinde konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat