Özdilek

Turizm

Kocaeli gezi dergilerinin manşetinde

Gezgin Kültür Dergisi, Mavi Bayraklı Şehir Kocaeli başlığıyla çıktığı Temmuz sayısında Kocaeli’ye tam 10 sayfa ayırdı

31 Temmuz 2013 Saat: 11:06
Kocaeli gezi dergilerinin manşetinde
Kocaeli gezi dergilerinin manşetinde

Yapılan yatırımlarla Mavi Bayraklı Şehir unvanını kazanan Kocaeli, sanayi kenti görünümünden doğa ve turizm kenti görünümüne kavuştu. Fabrika bacalarından çıkan zehirli dumanlar, Körfezden gelen pis kokularla ‘mecburi geçiş’ güzergâhı olarak bakılan Kocaeli, artık sadece kentin değil civar illerden de insanların tercih ettiği mavi bayraklı plajları, sahil parkları ve mesire alanlarıyla dolu.

 

ULUSAL MEDYA YAKINDAN TAKİP EDİYOR

1999 Marmara Depremi’yle denize küsen kent halkı yeniden körfezle buluşurken, Darıca’dan Karamürsel’e kadar Körfezdeki onlarca sahil parkı günün her anında misafirlerine en iyi şekilde evsahipliği yapıyor. Kocaeli’deki bu değişimi gören basın yayın kuruluşları da adeta kente çıkarma yapıyor. Ulusal TV’ler canlı yayınlarla ulusal gazeteler de ayırdıkları geniş sayfalarla Körfez’deki bu muazzam değişimi anlatıyor.

 

KOCAELİ’YE 10 SAYFA

Aylık Gezi Kültürü Dergisi olan Gezgin Kültür de Temmuz sayısında Kocaeli’deki bu değişime vurgu yapıyor. Mavi Bayraklı Şehir Kocaeli manşetiyle çıkan Gezgin Kültür, tam 10 sayfayı Kocaeli’ye ayırdı. 18-27 sayfalarında Kocaeli’ye yer veren Gezgin, Kocaeli’nin tarihi birikimiyle denizle çevrili coğrafyasıyla derin izler barındırdığına vurgu yapıyor.

 

İSTANBUL’A ARKADAŞ ŞEHİR

Kocaeli’nin zannedildiği gibi İstanbul’un gölgesinde kaybolmuş bir şehir değil, İstanbul’a en yakın arkadaş şehir olduğu belirtiliyor Gezgin’de. İstanbul’dan yola çıkıldığında bugün nereye gitsek sorusunun cevabının Mavi Bayraklı Kandıra sahilleri olduğuna dikkat çekiliyor. Kerpe ve Kefken’in, Pembe Kayalar’ın egzotik güzelliklerinin anlatıldığı Temmuz sayısında bölgenin Türkiye’nin sayılı sahillerinden biri haline geldiğine vurgu yapılıyor.

 

MUTLAKA GÖRÜLMESİ GEREKEN YERLER

Halil Ömer Camcı’nın kaleme aldığı ve İbrahim Usta’nın fotoğraf kareleriyle renklendirdiği yazıda Kocaeli’nin gezilecek yerleri de yer alıyor. Pertevpaşa Camii, Av Köşkü, Kaiser Wilhelm Köşkü, Saat Kulesi, Sırrıpaşa Konağı, Tren Garı, Eskihisar Kalesi ve Darıca Kuş Cenneti bunlardan bir kaçı. Malukiye Kirazlı Yaylası, Aygır Deresi, Menekşe Yaylası, Kartepe Kayak Merkezi, Kefken Kayalıkları, Pembe Kayalıklar, Kandıra plajı ve Gölkaypark görmeden gelinmeyecek yerler olarak gösteriliyor.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat