Özdilek

Eğitim

Kocaeli Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız kalmıyor

‘’Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma‘’ tanıtım toplantısı Emex Otel’de gerçekleştirildi.

6 Ekim 2016 Saat: 22:58
Kocaeli Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız kalmıyor
Kocaeli Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız kalmıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi(KOÜ), Kocaeli Sanayi Odası(KSO) ve Doğu Marmara Kalkınma Ajansı(MARKA) ortaklığında gerçekleştirilen ‘’Genç İstihdama Kayıt(dışı)sız Kalma‘’ projesinin tanıtım toplantısı Emex Otel’de gerçekleşti. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Ali Yeşildal, KOÜ Rektörü Prof. Dr. Saadettin Hülagü, Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, KSO Başkan Yardımcısı Çınar Ulusoy, Marka Genel Sekreteri Mustafa Ayhan, Gölcük Orman İşletme Müdürü Hamdi Kaptanoğlu, KBB Bilgi İşlem Daire Başkanı Bayram Çolakoğlu, KOÜ İ.İ.B.F. İktisat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayhan Orhan, Kocaeli Turizm Derneği 2.Başkanı Veysel Kavrayan ilgili kurum temsilcileri ve öğrenciler katıldı.

Proje Sunumu Gerçekleşti

KOÜ tarafından planlanan, AB fonu ile desteklenen projenin toplantısı Emex Otel’de yapıldı. Toplantıda proje sorumlusu Doç. Dr. Selçuk Koç tarafından projeyle ilgili teknik sunum yapıldı. Proje sunumunda kayıt dışı istihdamın yarattığı olumsuz sonuçlar değerlendirildi.

Kamu Spotu Yayınlandı

Tanıtım toplantısında öğrenciler tarafından çekilmiş olan kamu spotu yayınlandı. Kayıt dışı istihdamın yarattığı olumsuz sonuçların işlendiği 45 saniyelik kısa film izleyenler tarafından ilgi gördü. Ayrıca öğrencilerin başlattığı kayıt dışı istihdama hayır hashtag’i twitter’da birinci sırayı alarak sosyal medyanın ilgisini çekti.

Gençleri Bilgilendirmek

Tanıtım toplantısında gerçekleştirdiği sunumdan sonra kayıt dışı istihdamın yarattığı olumsuz sonuçları değerlendiren proje sorumlusu Doç. Dr. Selçuk Koç, ‘’Gençler bu konuda bilinçlendirilmeli. Bu projede bizim asıl amacımız gençleri bilinçlendirmek ve kayıt dışı çalışmalarının önünü kapatmak. KOÜ olarak biz elimizden geleni yapacağız. Projemizin devletimize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Sosyal Güvencesiz Çalışmayın

Programda sosyal güvencesi olmadan çalışmamaları gerektiğini söyleyen Vali Yardımcısı Derviş Ahmet Set, ‘’Kayıt dışı istihdam çalışanlara sosyal güvence imkanı sağlamaz. Bu projenin topluma büyük bir fayda sağlayacağını düşünüyorum‘’ diye konuştu.

Çok Anlamlı Proje

Başkan Vekili Özak, ‘’Bu projeler bölgemizin ve ülkemizin istihdam imkanlarını arttırıyor. Projeyle kayıt dışı istihdamın önüne geçiliyor ve çalışanın kalitesini arttırıyor. Projeyle çalışanlar da geleceklerini garanti altına almanın ne denli önemli olduğunun farkına varacak. Bununla beraber ülke ekonomisine de olumlu katkı sağlanacak. Bu nedenle projede emeği geçen herkese tek tek teşekkür ediyor ve projenin hayırlı olmasını diliyorum’’ dedi.

Projede Olmaktan Dolayı Gururluyuz

Programda katılımcılara tek tek teşekkür eden ve projede olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyleyen KOÜ Rektörü Hülagü, ‘’Üniversitemizin bu projede olması bizi gururlandırıyor. Projemize destek veren bütün kurumlara tek tek teşekkür ediyorum. Projenin hayırlı uğurlu olmasını diliyorum’’ diye konuştu.

Haber: Veysel Kavrayan

Eğitimci-Gazeteci-Yazar

veyselkavrayan@gmail.com

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat