Özdilek

Ekonomi

Kocaeli Fuarı,30 Mayıs’da açılıyor…..

“Kocaeli Kültür Sanat ve Eğlence Festivali 2014” ile Kocaeli Fuarı 48. Kez kapılarını açıyor.

28 Mayıs 2014 Saat: 12:21
Kocaeli Fuarı,30 Mayıs’da açılıyor…..
Kocaeli Fuarı,30 Mayıs’da açılıyor…..

FUAR ALANININ 2014 SEZON   HAZIRLIKLARI

 

 

Açılış töreni

 

“Kültür Sanat ve Eğlence Festivali 2014” açılış töreni 30 Mayıs Cuma günü saat 19:30’da fuar müdürlüğü Güneş Sahne önünde yapılacak.

 

Açılış töreni öncesi 30 Mayıs 2014 Cuma günü saat 18:30’da Kortej yürüyüşü Merkez Bankası önünden başlayıp Kocaeli Fuarı Güneş sahnede son bulacak.

 

Kortej yürüyüşüne ; il protokolü ,Fuar  Yönetim Kurulu Üyeleri,   Milli kahramanlar, 300 öğrenci, Bando takımı, Tiyatro Grupları, Lunapark, Roman Federasyonu ,Atlı Spor Kulübü , Fuar Esnafları, Gençlik merkezi, Etkinliklerimize katılacak tiyatro grupları, sivil toplum örgütleri, dernekler, gençlik merkezi izci kulübü,   animatörler ve halkımızın katılımıyla  şehir içinde renkli bir kortej gerçekleştirilecek.

İl protokolü, Fuar katılımcı firmaları ve davetlilerin katılacağı açılış töreninin de, Yetenek Sizsiniz finalisti Workout  grubu akrobasi gösterisi ve  ardından Kocaeli Fuarı açılışı gerçekleşecektir.  

Açılış töreninin ardından saat 21:00 de havai fişek gösterisi gerçekleştirilecektir.

 

 

 

 Güvenlik;

 

Emniyet  Müdürlüğü ‘nden 100 civarında , Müdürlüğümüzden 60 kişi olmak üzere yaklaşık 160 güvenlik  personeli geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yılda ziyaretçilerimizin güvenliği için hazır bulunacak.

Polis güvenlik noktası ile idare  edilen sisteme ek olarak, toplam 10 noktadan mobese güvenlik kameralarıyla tüm fuar alanı kontrol edilecektir

 

Temizlik ;

Tüm sezon boyunca 3 vardiya halinde toplam 45 kişilik ekip tarafından saha temizliği yapılacaktır.

 

 

 

Saha Çalışmaları;

 

           

 Yeşil alanların arttırılması ve  yapılan çevre düzenleme  çalışmalarında; toplamda 2500 adet süs bitkisi ve  ağaç ekimi yapıldı.

Fuar alanının çeşitli noktalarına 3.400 adet mevsimlik çiçek  ve gül ekilerek renk cümbüşü oluşturuldu.

 

Fuar alanımız aynı zamanda önemli sportif faaliyetlerin yapıldığı bir alandır.

Tenis kulübü, çim halı saha, Atlı spor kulübü ve Paint Bool alanı  gibi.

 

Park Lunasan  her yıl olduğu gibi bu yılda eğlence hizmetinde sınır tanımıyor, yeni getirdiği oyun gruplarıyla cazibesini arttırıyor.

 

 

 

Kocaeli Kültür Sanat ve Eğlence Festivali Firmaları

 

2014 sezonunda kitap&kırtasiye,  elektronik, beyaz eşya, bilgisayar, mobilya ev dekorasyonu, el sanatları (bijuteri), oyuncak, tekstil giyim, hediyelik eşya, sağlık ve Kamu kuruluşlarının tanıtım stantları olan  firmalar yer alıyor.

 

 

Festival  Etkinlikleri;

 

 

Kültür Sanat ve Eğlence Festivali 2014 de tiyatro gösterileri, konserler, yöresel kültür fuarı, halk dansları, özel günler, sergiler, nostalji  film gösterimleri gibi çeşitli sanat etkinlikleri üç ay boyunca sürecek.

 

1-22 Haziran 2014 tarihleri arasında İlk Defa  Kocaeli’de  olacak olan KAZAKİSTAN DEVLET SİRKİ - Aslanlar, Ayılar, Dev Yılanlar, Palyaçolar, Hava ve birbirinden ilginç gösterileri ile  Kocaeli Fuar Alanı Sirk Çadırında, Hafta içi  her gün 19:30 Hafta Sonu:

13:00,15:00,17:00,19:00 saatleri arasında  Fuar ziyeretçileri ile buluşucak.

 

Konser etkinliklerine; Uğur Işılak, Mehmet Edrem, Cengiz Kurtoğlu ,  Soner  SarıKabadayı, Doğuş ve Gülşen gibi halkın beğenisini toplayan  ünlü sanatçılar katılacak. Konserler her hafta Çarşamba akşamları gerçekleştirilecek.

 

Ziyaretçilerimizin  katılımıyla gerçekleştirilecek  interaktif eğlenceler çerçevesinde tiyatro toplulukları tarafından organize edilen çeşitli yarışmalar  halkımızın beğenisine sunulacak. Bu yarışmalar;”-Kocaeli sesini arıyor - Roman festivali  gibi

 

Fuar alanının çeşitli noktalarında  farklı karakter ile animasyonlar gerçekleştirilecektir. Sünger bob- Bal arısı-  Tavşan- Pembe Panter , Palyaçolar ,Keloğlan, Pamuk Prenses ve yedi cüceler , Pepe , Nasrettin Hoca  ve Caillou   (Kayo ) gibi çizgi film kahramanları fuara gelen minik ziyaretçilerimizin renkli  dakikalar geçirmesini sağlayacaktır.

 

Kocaeli TV ve  TV 41 bu yıl fuar alanında canlı yayınlarla  izleyicilerine  ulaşacaklar

 

 

 

 

“6.ULUSLARARASI İZMİT PİŞMANİYE FESTİVALİ”

 

 

21-22  Haziran  tarihlerinde  bu yıl 6.  gerçekleştirilecek olan pişmaniye festivali                        

Çeşitli  etkinliklerle 2 gün boyunca ilimizin tanıtımı ve pişmaniyenin  izmit  markası olmasının önemi vurgulanacak. Festival  13 Haziran 2014 Cuma günü Makedonya’nın Üsküp şehrinde start alacaktır. Pişmaniye festivali  kapsamında, ilimizde  2 gün ayrı ayrı halk konserleri ve eğlenceler düzenlenecek. Pişmaniye festivaline katılacak pişmaniye firmaları fuar alanın da stant kuracaktır.      

Her akşam fuar alanı üzerinden uçaktan hediyeli pişmaniyeler atılacaktır.

 

 

 

“KOMEK GENEL SERGİSİ”;

 

13-15-  Mayıs  Fuar  alanı  içerisinde bulunan Güneş sahne etrafında,   tüm il çapındaki kursiyerlerin yıl boyunca yaptıkları el emeği ürünler sergilenecek.

 

 

 YÖRESEL KÜLTÜRLER FUARI”

Bu yıl 4-8  Haziran – tarihleri arasında  Yöresel Kültürler Fuarı ,güneş sahne  etfafında gerçekleştirilecek. İlimizdeki 45  Ad. Hemşehri derneğinin katılacağı  organizasyon da dernekler  ,yörelerini  tüm yönleriyle tanıtacaklardır.1.Akşam Bayar Şahin ve Resul Dindar konseri 2.Akşam sıra gecesi ve Mahmut Tuncer konseri 3. Akşam Yasemin Göksu konseri 4.Akşam Halk oyun ları ve Sevcan Orhan konseri Final akşamı Roman Halk oyunları ve Haktan konseri yer alacaktır.

 

 

“TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI FUARI”;

 

19-20 Haziran 2014 tarihleri arasında  4. Sü  Düzenlenecek olan   Toplu Taşıma araçları fuarına ISUZU, OTOKAR , KARSAN, MERCEDES ve AKIA gibi otobüs firmaları katılacak. Toplu Taşıma Araçları Fuarı Güneş sahnesinde gerçekleştirilecek

 

 

 

 

“ULUSLARARASI HEDİYELİK EŞYA GÜNLERİ

30-Mayıs 15  Haziran  2014 tarihleri arasında REM FUAR ORGANİSAZYONUN  Düzenleyeceği Uluslar arası Hediyelik eşya günleri Fuar alanı göl kenarın da yaklaşık yerli ve yabancı 65 adet firmanın katılımı ile gerçekleşecektir.

 

 

 “RAMAZAN ETKİNLİKLERİ”

 

28 Haziran tarihinden   itibaren  Geleneksel  Ramazan eğlenceleri Fuar alanının  tüm sahnelerinde(Güneş ve Yıldız sahne)  etkinliklerine  devam edecek.

4  Temmuz: Dursun Ali Erzincanlı,  12 Temmuz Ömer Döngeloğlu ,17 Temmuz Senai Demirci  gibi  konuklara ev sahipliği edecek.

 

 

“NASRETTİN HOCA KÖYÜ”

 

Nasrettin Hoca köyü Ramazan çadırı ve etrafında kurulacaktır. Çadır içinde ve etrafında   kurulacak stantlarda yöresel ürünler satışı yapılacaktır. Nasrettin Hoca köyünde etkinlik olarak Nasrettin Hoca oyunu, şirinler, pepee, caileeou, ramazan programı, maskot Show , tarım müzesi, Osmanlı padişahları kostüm sergisi ve benzeri etkinlikler sergilenecektir

 

 

“17 AĞUSTOS ÖZEL ANMA ETKİNLİĞİ”;

 

İlimizde yaşanan deprem felaketi ile ilgili anma etkinlikleri bu yıl yine fuar alanında kapsamlı bir şekilde yer alacak.

 

 

“KİTAP STANTLARI”;

 

700 m2 alanda yer alacak özel çadırda düzenlenecek olan” Kitap Stantları” kültürel ve sanatsal yayınların satışının gerçekleştirileceği önemli etkinliklerden biri olacak. Aynı zamanda belli periyotlarla yazarlarımızın imza günü ve sohbet programları da tüm sezon boyunca bu özel alanda yer alacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat