Ekonomi

Kocaeli firmalarının ağustos ayı kapasite oranı

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Odamızca yapılan araştırmaya göre, Ağustos ayı için Kocaeli firmalarının kapasite kullanım oranı 70,8 olarak belirlendi.

27 Ağustos 2013 Saat: 18:51
Kocaeli firmalarının ağustos ayı kapasite oranı
Kocaeli firmalarının ağustos ayı kapasite oranı

Geçen yıla göre ise 0,5 puanlık bir artış görülmektedir. Bu artışı memnuniyetle karşılıyoruz. Ancak, bölgemiz sanayisinin kapasite kullanım oranları bir evvelki aya göre 1 puan düşüş göstermiştir” dedi.

KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Kapasite kullanım oranlarındaki düşüş nedenleri arasında Ramazan bayramının Ağustos ayına denk gelmesi ve fabrikaların bakım dönemleri olması gösterilmektedir. Bununla birlikte, aynı dönemde, en fazla ticaret yaptığımız AB ülkelerine olan ticaretimizin azalması da önemli bir etkendir. Ayrıca firmalarımızdan aldığımız geri bildirimlerde Ağustos ayının yıllık izin dönemi olması nedeni ile siparişlerde ve üretimlerde düşüşler olduğu belirtilmiştir” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat