Özdilek

Turizm

Kocaeli doğasıyla güzel

15-22 Nisan Turizm Haftası sebebiyle İl Kültür ve Turizm Müdürü tarafından düzenlenen Başiskele’deki doğa turizmi gezisi Kocaeli’deki dört mevsim turizmi gözler önüne serdi.

20 Nisan 2015 Saat: 20:41
Kocaeli doğasıyla güzel
Kocaeli doğasıyla güzel

Başiskele Yuvacık’ta bulunan camping alanları Kocaelili vatandaşların hafta sonu gezisi için birçok alternatif oluştururken ilimizin gelişmiş sanayisinin yanında doğa turizmi de ilerleyen yıllarda büyük gelir sağlayacak alanlardan biri. Fakat birçok Kocaelili bu güzelliklerin farkında değil. Bu yıl 39'uncusu kutlanan Turizm Haftası etkinliklerinde İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zanburkan, Başiskele Yuvacık’ta bulunan campingleri müdürlük personeli ve basın mensuplarına gezdirdi. Eraslan Tatil Köyü, Gazi Camping, Parpalia Konaklama ve restoran, Karacadağ Evleri, Ogzala Çiftliği ve Hobi Bahçeleri, Servetiye Kurtuluş Müzesi ile Karaaslan Camping’deki doğal güzellikleri tek tek gezen İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, şehrimizin sanayisinin yanında doğa turizminin de olduğunu bizlere hatırlattı. 

 

Başiskele’nin yukarı kesimlerinde bulunan dağ evlerinde yaklaşık 500 kişi kış ve yaz aylarında konaklama imkanı bulabiliyor. Hafta sonları özellikle yoğun olan Başiskele’deki turistik tesisler, bir haftada günübirlikçiler, çadır kampı yapmak isteyenler dahil olmak üzere 10 Binin üzerinde ziyaretçi ağırlıyor. Son yıllarda doğal yaşama özlem duyan kampçıların en işlek yeri olan Başiskele’nin turistik yerlerine rağbet gün geçtikçe artıyor. Başiskele belediyesi turistik alanlara olan ilgiden dolayı bölgeye olan ulaşımı kolaylaştırmak için tabela, yol gösteren haritalar, bölgeyi anlatan afişler hazırlıyor.

 Şehir merkezinde bahar havası yukarı kesimlerde kış mevsimi yaşanırken tüm Kocaelilileri bu doğal güzellikleri görmeye davet eden İl Kültür ve Turizm Adnan Zanburkan, “Kocaeli ilimiz, gerek doğası gerek tarihi kültürel zenginlikleriyle eşsiz manzarasıyla turistler için çok önemli çekim merkezidir. Kocaelimize bağlı olan Başiskele ilçemiz baraj manzarasıyla yeşiliyle konaklama tesisleriyle trekking alanlarıyla yeme içme tesisleriyle yerli ve yabancılara her türlü hizmeti sunma imkanına sahiptir. İstanbul’a çok yakın bir mesafede olup gerek İstanbul’a gelen yabancı turistlerin gerekse İstanbul’da yaşayan vatandaşların güzel bir tatil seçeneği var. Buraya gelen insanlar, şehrin gürültüsünden uzak, beyinlerini dinlendirmiş, akciğerlerini oksijenle doldurmuş olarak zinde bir şekilde tekrar dönebilirler. Eşsiz manzarasıyla her türlü alternatif turizm çeşitliliğinin yapılabileceği güzeli doğal gıdaların sunulduğu bu güzel cazibe merkezlerine herkesi davet ediyoruz” dedi.

 20 dönüm üzerine kurulan Parpalia Konaklama ve Restoran, 250 metrekare kapalı alana sahip. 12 oda 30 kişilik yatak kapasitesi var. Parpalia, Yaylalarda doğa yürüyüşleri, jeep-safari turları, kış aylarında kızak keyfi imkanı sunuyor. Karaca Dağ Evleri ise 12 yıldır hizmet veriyor. Ahşap ve taş evlerden oluşan konaklama yerlerinin yanı sıra şömineli slaon, pinpon masası, doğa yürüyüşleri, kampçılıl, atv turları, jip ve safari imkanı sunuyor. Eraslan Tatil Köyü’nde yüzme havuzu, sauna ve Türk Hamamı bulunuyor. Gazi Camping’te ise düğün ve nişan törenlerinin yapılabileceği alan, alabalık tesislerinde toplam 40 kişi konaklayabiliyor. Ogzala Çiftliği’nde jeep-atv-bisiklet-foto safari, paintball, trekking, çocuk ve gençlik kamplarının yanında doğa ve sanat kampları da bulunuyor. 


YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat