Özdilek

Siyaset

''Kocaeli Devlet, Alikahya’ya taşınmalıdır''

CHP İzmit İlçe Başkanı Selman Yıldırım, ilçe yönetim kurulu öncesi yaptığı basın toplantısında aday adaylığı başvuruları, şehrimizin imar konuları hakkında açıklama yaptı, sağlıkla ilgili de ilginç bir teklifte bulundu.

27 Ağustos 2013 Saat: 18:54
''Kocaeli Devlet, Alikahya’ya taşınmalıdır''
''Kocaeli Devlet, Alikahya’ya taşınmalıdır''

Gökhan Tanıverdi ve Hüseyin Tolga Akkoç’un başvuruları ile İzmit Belediye Meclis üyeliği için aday adayı sayısının 99’a ulaştığını açıklayan CHP İzmit İlçe Başkanı Yıldırım, İzmit Belediyesi’nin imar planları değişikliklerinde şaibeli işler yaptığını iddia etti. Irak Arızlı Konutları’nda yaklaşık 4 dönümlük bir alanın plan değişikliği ile Pazar yeri ile takas yapıldığını belirten Yıldırım, “Bu plan değişikliği şaibelidir. Meclis üyelerimiz komisyonda muhalefet şerhi koydu, meclis toplantısında da red oyu kullandılar. Seçimler yaklaşırken plan değişiklikleri dedikodu ve şaibelere neden olur. Rant sağlayacak kararlar doğru değildir. Belediye yönetimini uyarıyorum” dedi.

Kentimizde yönetim zafiyeti olduğunu belirten Yıldırım, Kandıra Kavşağı çalışmalarının halkın bilgilendirilmeden, çalışmaların durdurulduğunu söyledi, “1 makine, 5-6 çalışan ile Kandıra Köprülü Kavşağı zamanında bitirilemez. Yüklenici firmanın ekipmanları geri çekmesi kentin sahipsiz olduğunu gösterir. İzmit halkı AKP’ye 6-7 ay daha sabır göstersin. İzmit Belediye Başkanlığını AKP’den devralacağız. CHP bu tür yanlışlıklar yapmayacak şimdiden bunun sözünü veriyorum” diye konuştu.

Alikahya’da bulunan İzmit Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin 70 bin dönümlük alanının sadece 8 bin metrekaresinin kullanıldığını belirten CHP İzmit İlçe Başkanı Yıldırım, Kocaeli Devlet Hastanesi’nin atıl durumda kalan bu hastaneye taşınması teklifinde bulundu. Yıldırım, şöyle konuştu: “2005 yılında yapılan İzmit Kadın Doğun ve Çocuk Hastanesi atıl durumda kaldı. Yılda 25 bin doğum oluyor. Bunun 3 bin 500’ü bu hastanede yapılıyor. Kalanı özel hastanelerde yapılıyor. Ben, Kocaeli Devlet Hastanesi’nin Onkoloji binası dahil Alikahaya’ya taşınmasını teklif ediyorum. Kocaeli Devlet Hastanesi’nin yeri de altı otopark Kent Meydanı olmalıdır.”

CHP İzmit İlçe Başkanı Yıldırım, ilimizde nüfus artışına göre eğitim ve sağlık yatırımlarının yapılmadığını, AKP hükümetinin İzmit’e yeteri kadar sağlık yatırımı yapmadığını söyledi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat