Özdilek

Siyaset

Kocaeli’den rekor oy bekliyorum

AKP Kocaeli Teşkilatlarının günlerdir hazırlandığı, 10 Ağustos’taki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesi büyük önem taşıyan Başbakan Erdoğan’ın İzmit Mitingi yapıldı.

3 Ağustos 2014 Saat: 17:14
Kocaeli’den rekor oy bekliyorum
Kocaeli’den rekor oy bekliyorum

Mitingin başlayacağı saat 15.00 sıralarında İzmit bir kez daha bardaktan boşalırcasına yağan yağmurla karşı karşıya kaldı. Şiddetli yağmura rağmen alanı dolduranlar Başbakan’ı şarkılarla karşıladılar. 3 Ağustos Mitingi, Erdoğan’ın 23 Mart’daki mitingi kadar kalabalık olmasa da yine çok coşkuluydu ve  AKP teşkilatları açısından amacına ulaşmıştı.

Türkiye 10 Ağustos Pazar günü, ilk kez halk tarafından seçilecek Cumhurbaşkanı’nı belirlemek için sandık başına gidecek. Kurulduğu günden buyana AKP’nin ve lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın adeta kalesi haline gelen Kocaeli’de büyük seçime bir hafta kala Cumhurbaşkanı adayı Erdoğan bir kez daha Perşembe Pazarı alanına çıktı.

ÇOK ŞİDDETLİ YAĞMUR

İzmit ve çevresi cumartesi gününden beri, zaman zaman başlayan çok şiddetli yağışların etkisi altındaydı. Günlerce hazırlıkları yapılan miting öncesi, AKP’liler miting saatinde havanın açık olması için, AKP’yi sevmeyenler ise, miting saatinde yağmur yağması için dua ediyorlardı.

BİRLİKTE ISLANDILAR

Miting saatinde AKP’lilerin değil, AKP karşıtlarının istediği oldu. Saat 15.00 sıralarında Başbakan Erdoğan helikopterle miting için İzmit’e geldiğinde gök adeta bir kez daha delindi ve çok şiddetli bir yağmur başladı. Başbakan Erdoğan, bu şiddetli yağmurla birlikte kürsüye geldi. Yağmur bardaktan boşalırcasına yağıyor olmasına rağmen, Perşembe Pazarı alanından kimse ayrılmıyordu. Erdoğan ve onu sevenler bir süre birlikte ıslandılar. Mitingin ilk dakikalarından sonra yağış kesildi. Miting büyük bir coşkuyla devam etti.

ÖNCE YEREL KONUŞMACILAR

İzmit Perşembe Pazarı alanında, 23 Mart’ta aynı alanda Başbakan Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleşen mitingdeki rekora ulaşılamadı. Miting alanı, 30 Mart seçimlerinden bir hafta önce yapılan mitinge göre çok daha gevşekti. Ancak daha fazla kadın ve gencin alanı doldurduğu gözlendi. Şiddetli yağmura rağmen kalabalığın dağılmamış olması da oraya gelenlerin nedenli Erdoğan sevdalısı olduğunu ortaya koyuyordu. Miting alanında Başbakan Erdoğan kürsüye çıkmadan önce İl Başkanı Mahmut Civelek, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık kısa selamlama konuşmaları yaptılar. Erdoğan, çok şiddetli yağmur altında, “Cumhurbaşkanı Erdoğan” sloganlarıyla kürsüye çıktı.

“PENSİLVANYA ADAYI MONŞER”

Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, Perşembe Pazarı alanında kendisini bekleyen coşkulu kalabalığa yaptığı konuşmada,  CHP’yi, MHP’yi yerden yere vurdu,  muhalefetin adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için, “Pensilvanya’nın aday yaptığı Monşer” tanımlaması yaptı. 10 Ağustos’ta Türkiye’de halkın ilk kez cumhurbaşkanını seçeceğini belirten Erdoğan, bu durumun tarihi bir fırsat olduğunu, 10 Ağustos’ta kendisinin seçilmesiyle birlikte Eski Türkiye’nin tamamen geride kalacağını, Yeni Türkiye’nin kurulacağını söyledi.

BIRAKIP KAÇTILAR ADAY OLAMADILAR

Recep Tayyip Erdoğan İzmit mitinginde muhalefete yüklendi. 17 Ağustos büyük felaketi döneminde Türkiye’de DSP-MHP iktidarının hükümette olduğunu hatırlatan Erdoğan şöyle konuştu: “O hükümet, o deprem felaketinin altında kaldı. Zaten ekonomiyi de batırmışlardı. Bırakıp, kaçtılar.  Biz, kendi dönemimizde meydana gelen depremlerin yaralarını en kısa sürede sardık. 17 Ağustos felaketinin yaralarını da daha sonra biz sardık.  Kemal Kılıçdaroğlu ile Devlet Bahçeli, benim karşıma aday olarak da çıkamadılar. Korktular. Pensilvanya ve Eski Türkiye’nin aktörleri bir araya geldi, Monşer’i aday yaptılar. Ama Monşer daha ilk günden hayal kırıklığı yarattı. Adam her gün gaf yapıyor. İstiklal Marşı’nı bilmeyen adamdan Cumhurbaşkanı olur mu? Sana da, seni aday gösterenlere de yazıklar olsun.” Recep Tayyip Erdoğan, miting alanındaki dev ekrandan, rakibi Ekmeleddin İhsanoğlu’nun gafları ile ilgili görüntüleri daha halka izletti.

MUTLAKA BAĞIŞ YAPIN MUTLAKA OY VERİN

Recep Tayyip Erdoğan, kendisini sevenlere, Cumhurbaşkanlığı adaylığı nedeniyle bankalarda açılan hesaplara bağış yapmalarını da istedi. Erdoğan, “Bankalara gidin, 1 TL, 5 TL. büyüklüğü önemli değil. Kampanya hesabına bağış yapın. Bu işin içinde siz de yer alın” dedi. Erdoğan, 10 Ağustos Pazar günü herkesi oy vermeye de davet etti, “Tatile falan gitmek yok. Rehavete kapılmak yok. Herkes 10 Ağustos’ta sandık başına gidecek, oyunu kullanacak. İleride torunlarınıza, ben Türkiye’deki ilk cumhurbaşkanlığı seçiminde cumhurbaşkanına oy vermiştim diyebileceksiniz” şeklinde konuştu.

KOCAELİ’DEKİ YATIRIMLARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIM

Erdoğan İzmit konuşmasının son bölümünü yerel konulara ayırdı.  12 yıllık iktidarları döneminde Kocaeli’ye 13.5 katrilyon liralık yatırım yapıldığını söyleyen Başbakan şöyle konuştu: “Ulaşım ve haberleşme için  5 katrilyon, eğitim için 1.8 trilyon, toplu konut için 1 katrilyon, gençlik ve spor için 7.7 katrilyon, enerji için 677 trilyon, sağlık için 518 trilyon TL yatırım yapıldı. Türkiye’nin en büyük lojistik merkezini Köseköy’de yapıyoruz. Hızlı trene mutlaka binen. Çok beğeneceksiniz.  1180 yataklı şehir hastanesini yapıyoruz. 33 bin kişi kapasiteli yeni stadyumu 1 yıl içinde bitireceğiz. Size söz veriyorum, Cumhurbaşkanı seçilirsem, bütün hizmetler devam edecek. Kocaeli’de yapılacak işleri bizzat ben takip edeceğim.”

Erdoğan, İzmit mitingini saat 16.00 sıralarında tamamladı. İstanbul Maltepe mitingi için ilimizden ayrıldı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat