Özdilek

Güncel

Kocaeli’de fırtına hayatı felç etti

Kocaeli’de 2 gündür etkili olan ve hayatı olumsuz etkileyen lodos ve fırtına nedeniyle onlarca ev, iş yeri ve araçlar zarar gördü.

2 Şubat 2015 Saat: 16:54
Kocaeli’de fırtına hayatı felç etti
Kocaeli’de fırtına hayatı felç etti

Kocaeli’de etkisini iki gündür gösteren şiddetli lodos ve fırtına nedeniyle onlarca ev ve iş yerinde maddi hasar meydana geldi. Gölcük, Başiskele, Kartepe, İzmit, Derince ve Körfez ilçelerinde yoğun şekilde hissedilen fırtınayla birlikte elektrik direkleri devrilerek elektrik kesintileri yaşandı. Sabah saatlerinde Kocaeli Adliye binası ile Dolphin AVM’nin arasında bulunan saç duvarlar yerinden fırlayarak araçların üzerine ve D-100 ile bağlantı yoluna savruldu. Yoldan geçmekte olan sürücüler şans eseri zarar görmezken Adliye otoparkında bulunan araçlarda maddi hasar meydana geldi.

 

DENİZ OTOBÜSLERİ İPTAL EDİLDİ

İzmit Gültepe Mahallesi Bahri Sokak’ta devrilmekte olan bir ağaç, halatlar ile tutulmaya çalışıldı. İtfaiye ekipleri ağacın devrilmek üzere olduğunu görünce ağaç motoru ile ağacı kesti. Vatandaşlar ise rahat bir nefes aldı. Şiddetli lodos nedeniyle ulaşım hatlarında da aksamalar yaşanırken vapur seferleri ve deniz otobüsleri iptal edildi. Yüksekliği 3 metreyi bulan dalgalar nedeniyle Marina mevkiinde sandallar sular altına kaldı. Dalgaların karaya ulaşmasıyla birlikte sahil kesimi ve sahilde bulunan kafeler de dev dalgalardan nasibini aldı.

 

YHT HATTINA ÇATI UÇTU

Başiskele Kullar mevkiinde ise fırtına nedeniyle bir iş yerinin çatısından uçan metal kaplamalar YHT güzergahına düştü. YHT yolunu kapatan kaplamalar nedeniyle YHT seferleri de iptal edildi. Özellikle Kartepe ilçesinde devrilen elektrik direkleri nedeniyle birçok bölgeye elektrik verilemedi. Görevliler arızaları giderebilmek için aralıksız çalışırken, elektrik hatlarında meydana gelen kısa devreler nedeniyle birçok bölgede yangın çıktı. Yaklaşık 2 gündür Kocaeli’yi etkisi altına alan şiddetli lodos ve fırtınanın Pazartesi gününden itibaren etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat