Özdilek

Çevre

Kocaeli Dağcıları Küre’de

Kocaeli Dağcılık Kulübü üyeleri, Kastamonu Küre Milli Parkında kamp yaparak güzel üç gün geçirdiler.

14 Mayıs 2015 Saat: 12:27
Kocaeli Dağcıları Küre’de
Kocaeli Dağcıları Küre’de

40 kişinin katıldığı kamp  için dağcılar akşam saatlerinde İzmit den Kastamonu’nun  Pınarbaşı ilçesine doğru yola çıktılar. Pınarbaşı ilçesinde kamp kuran Kocaeli Dağcılık Kulübü üyeleri ilk gün dünyanın 4. büyük mağarası özelliğini taşıyan ve 160-220 milyon yıllık bir süre içerisinde oluşan Ilgarini Mağarasını 8 km zorlu bir yürüyüşün sonunda ulaştılar. Daha sonra bölgede bulunan Türkiye'nin geçilmesi en zor kanyonu ünvanını taşıyan Valla Kanyonu seyir tepesinden izleyen dağcılar ertesi gün yine milli park sınırları içerisinde bulunan Horma kanyonu ve Ilıca şelalesini tek tek gezdiler. Akşam saatlerinde Pınarbaşı ilçesinde kurdukları kamp alanında ateş yakan dağcılar ateş başında söyledikleri şarkılarla eğlendiler. Kocaeli dağcılık üyeleri dönüşte ise Safranbolu sınırları içerisinde bulunan Tokatlı Kanyonu üzerinde  yerden 80 metre yükseklikte yapılan Kristal terası ve Safranbolu ilçesini gezdikten sonra ilimize döndüler.

Türkiye’nin en güzel yerlerinden biri olduğunu belirten Kocaeli Dağcılık Kulübü yönetim kurulu üyesi Sinan Fakir “Küre Dağları Milli Parkı geçekten ülkemizin saklı cennetlerinden biri. Zorlu bir parkurun ardından ulaştığımız Ilgarini mağarası çok etkileyiciydi. Kesinlikle herkesin bu güzellikleri görmesi gerekiyor. Etkinliklerimize tüm Kocaelileri bekliyoruz. Ülkemizin ve ilimizin doğal güzelliklerini yaşayarak öğreniyoruz” dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat