Özdilek

Çevre

Kocaeli Dağcıları Allahuekber’e Tırmanacak

Kocaeli Dağcılık Kulübü, Türkiye Dağcılık Federasyonu tarafından, Sarıkamış Harekâtı şehitlerini anmak için düzenlenen Allahuekber Dağı tırmanışına katılacak.

22 Aralık 2015 Saat: 12:15
Kocaeli Dağcıları Allahuekber’e Tırmanacak
Kocaeli Dağcıları Allahuekber’e Tırmanacak

Türkiye’nin farklı illerinden 130 dağcının katılacağı tırmanışa Kocaeli Dağcılık Kulübü Adına Sinan Fakir,  Ahmet Var ve Arda Türegün katılacak.

Kars Sarıkamış Allahuekber Dağları'nda 101 yıl Genelkurmay Başkanlığı kayıtlarına göre 90 bin asker şiddetli soğuk, açlık ve yetersiz kıyafete yenilerek şehit düştü. Dağcılık Federasyonu Tarafından her yıl gerçekleştirilen anma tırmanışı 25 Aralık cuma günü Kars Sarıkamış İlçesinde Şehitlikte yapılacak törenin ardından dağcılar Sarıgün Köyüne giderek burada çadırlarda konaklayacaklar. 26 Ekim Cumartesi günü Allahuekber dağının 2800 metresine çıkacak olan dağcılar burada bir gece daha konakladıktan sonra 27 Ekim Pazar günü sabah 06.00 da zirve için hareket ederek zirveye varmayı planlayan dağcılar zirvede yapılacak törenin ardında inişe geçecekler.

Tırmanış hakkında açıklamalarda bulunan Kocaeli Dağcılık Kulübü yönetim kurulu Üyesi Sinan Fakir “Bundan 101 yıl önce canlarını hiçe sayarak özgür ve bağımsız yaşadığımız bu vatanı bizlere emanet eden aziz şehitlerimize bir nebze olsun vefa borcumuzu ödemek için gerçekleştirilen tırmanışa her yıl olduğu gibi bu yılda katılacağız.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat