Özdilek

Kültür/Sanat

Kocaeli Bilimli Günlere Merhaba Diyor

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Büyükşehir Belediyesi tarafından çocukları bilimle buluşturmak amacıyla düzenlenecek olan Bilim Günleri bugün başlayacak. Kocaeli Bilim ve Teknoloji Kulübü koordinesinde gerçekleşecek olan bilim kampı seçmelerinin sona erdiği etkinliklerde yetenekli gençler bu kamptan yararlanacak. Kampta astronomi, elektronik, fizik, kimya, mekatronik ve robotik, roket ve havacılık gibi konularda atölyeler, laboratuvar çalışmaları ile öğrenciler uygulamalı bilim eğitimi alacak.

PROFESÖRLER KATILACAK

Bilim Günleri’nde ilk olarak kendi alanlarında uzman kişiler tarafından bilim ve teknoloji ile alakalı konferanslar verecek. Prof. Dr. Eşlen Veli’nin ‘Kuantumun Gizemli Dünyası’, Cavit Uyanık’ın ‘Her yerde Kimya’, ‘Her şeyde Kimya’, Prof. Dr. Bekir Aktaş’ın ‘Doğanın Güzellik Formülü: Altın Oran’ gibi konularında konferanslar gençlerin ufuklarını genişletmek için imkân sağlayacak. İlk konferans ise University of Maryland ve NASA Goddard üssünde, galaksi merkezindeki dev karadelik simülasyonları, evrendeki geniş ölçekli yapılar, süper galaksi grupları alanlarında çalışan Ali Ant tarafından bugün saat 15.30’da verilecek. Konferanslar 6 gün sürecek.

SON GÜN BİLİM ŞENLİKLERİ

Bilim Günleri’nin son günü olan 12 Şubat Cumartesi ise Bilim Şenliği düzenlenecek. Şenlikte, Bilim ve Teknoloji Kulübü’nde eğitim alan geleceğin bilim adamları hünerlerini sergileyecek. Astronomi, elektronik, fizik, kimya, mekatronik ve robotik, roket ve havacılık gibi konularda bilgi alan öğrencilerin oluşturduğu çalışma grupları bu şekilde bilim adamlığının ilk adımlarını atmış alacak.


YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat