Özdilek

Siyaset

Kocaeli Belediyelerinin Korkulu Rüyası H.Akar Oldu

. CHP Kocaeli Milletvekili Haydar AKAR soru önrgeleriyle Kocaeli Belediyelerinin korkulu ruyası olmaya başladı.

13 Ekim 2012 Saat: 11:26
Kocaeli Belediyelerinin Korkulu Rüyası H.Akar Oldu
Kocaeli Belediyelerinin Korkulu Rüyası H.Akar Oldu

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar AKAR Kocaeli Belediyelerinin yapmış olduğu ihaleler ve dosyaları meclis gündemine taşımaya devam ediyor. Son olarak İzmit Belediyesinin Kadın Sosyal Yaşam Merkezi ihalesini İçişleri Bakanı ŞAHİN’ e soran AKAR ihale sürecini meclis gündemine taşıdı. İhaleye katılan ve düşük teklif vermesine rağmen elenen firmaların hangi gerekçelerle elendiğini soran AKAR ihaleyi alan Dem-Ka firmasının bugüne kadar kaç ihaleyi aldığını ve almış olduğu ihalelerdeki diğer firmaların tekliflerini mercek altına alarak İçişleri Bakanı ŞAHİN’in cevaplamasını istemiyle soru önergesi verdi. Soru önrgeleriyle Kocaeli Belediyelerinin korkulu ruyası olmaya başladı.

AKAR’ın soruları şöyle;

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

                                                                                           

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı İdris Naim ŞAHİN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

 

 

 

 

 

                                                                                                           Haydar AKAR

                                                                                                       Kocaeli Milletvekili

 

Kocaeli İli İzmit Belediyesi tarafından bir süre önce İzmit Kadın ve Sosyal Yaşam Merkezi ihalesi yapılmıştır. Bu sosyal yaşam merkezinin içinde okuma-yazma, bilgisayar, yabancı dil, ahşap boyama, aşçılık, halk oyunları, diksiyon, tiyatro, takı tasarımı, resim, kuaförlük, müzik, yoga, cilt bakımı gibi eğitim ve hizmet olanaklarının sunulacağı ilan edilmiştir. Ayrıca sosyal yaşam merkezinin içinde havuz, sauna vb. de bulunduğu çok büyük bir kompleks olacağı da açıklanmıştır.

 

         Bu bağlamda;

 

  1. İzmit Kadın ve Sosyal Yaşam Merkezi’nin ihaleye konu yaklaşık maliyeti kaç lira olarak hesaplanmıştır? İhaleye kaç firma katılmıştır? Bu firmaların ilgili ihale için teklif ettikleri tutarlar ne kadardır?
  2. İhaleyi alan Dem-Ka İnşaat firmasının teklif tutarı ne kadardır? Firma bu tutarla ihalede kaçıncı sırada yer almıştır? İlgili firmadan daha düşük teklif veren kaç tane firma vardır? Bu firmaların elenme gerekçeleri nelerdir?
  3. Dem-Ka inşaat firması Kocaeli ve İlçe belediyelerinden kaç tane ihale almıştır? Aldığı bu ihalelerde firmanın teklifi ihalelere katılan firmalar arasında kaçıncı sıralarda yer almıştır? Bu işlerin şu anki durumları nedir?
  4. Dem-Ka inşaat firmasının sahibinin AKP mensubu olduğu ve hatta AKP Milletvekili aday adayı olduğu iddiaları doğru mudur? İhalelerin bu firmaya verilmesinin firma sahibinin partiniz mensubu olması ile bir ilgisi var mıdır?

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat