Özdilek

Güncel

Kocaeli Barosu’ndan Nureddin Yıldız hakkında suç duyurusu

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız’a, bir televizyon kanalında ve internetteki bir videoda yaptığı açıklamalar nedeniyle Kocaeli Barosu tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

13 Ocak 2015 Saat: 17:15
Kocaeli Barosu’ndan Nureddin Yıldız hakkında suç duyurusu
Kocaeli Barosu’ndan Nureddin Yıldız hakkında suç duyurusu

Sosyal Doku Vakfı Başkanı Nureddin Yıldız’ın katıldığı bir programda ve internet üzerinden paylaştığı videosunda “Şeriat İslam’ın yaş had yoktur. Bu ne demek buluğ çağından önce de bir çocuk evlenebilir. Çocuklar arası nikâh da yapılabilir. Büyük-küçük nikâhı da yapılabilir. Mesela 7 yaşındaki kız 25 yaşındaki erkekle, 7 yaşındaki erkek 25 yaşındaki kızla nikâhlanabilir mi diyelim? Evet nikahlanmasında bir sakınca yoktur. Bütün mezheplere göre Kuran’a iman eden tüm Müslümanlara göre evlilik için bir yaş söz konusu değildir. On yaşında‚ yedi yaşında‚ altı yaşında‚ yetmiş sekiz yaşında‚ yüz otuz beş yaşında evlenilebilir. Ne küçük yaşta olduğu için ne büyük yaşta olduğu için nikâha engel bir durum yoktur”  açıklamalarını yapması üzerine Kocaeli Barosu Başkanlığı tarafından Nureddin Yıldız hakkında; Türk Medeni Kanunu ve Türk Ceza Kanunu’na aykırı beyanları üzerine suç işlemeye tahrik ile kanunlara uymamaya tahrik suçu kapsamında suç duyurusunda bulunuldu.

 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat