Özdilek

Güncel

KOCAELİ BAROSU HÜKÜMETE ÇAĞRI YAPTI

Kocaeli Barosu başkanı Hükümete çağrı yaparak, şiddete son verilmesi ve barış ortamının sağlanmasını istedi.

4 Haziran 2013 Saat: 13:42
KOCAELİ BAROSU HÜKÜMETE ÇAĞRI YAPTI
KOCAELİ BAROSU HÜKÜMETE ÇAĞRI YAPTI

Taksim Gezi Parkı’ nda topçu kışlası görünümlü AVM yapılmasına yönelik girişimi protesto etmek üzere, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımız tarafından başlatılan eylemler, kolluk güçleri tarafından orantısız güç ve şiddet kullanılarak bastırılmak istendiğini, bunun sonucunda, İstanbul’ da başlayan eylemler, neredeyse ülkemizin tüm kentlerine yayıldığını ifade eden Baro başkanı Tamer Solakoğlu,”Taksim Gezi Parkı Projesi de kent insanına sorulmadan, onayı alınmadan gündeme getirilmiştir. Vatandaşların kamu işlerine sevk ve idaresine katılma hakkı gözetilmeksizin yapılan işler antidemokratik olmaya mahkumdur. Demokratik hukuk devletinde kişi hak ve özgürlükleri, devlet tarafından öncelikle korunması gereken haklardandır. Hukuk devletinde kişiler haklarını kamu düzenini bozmadan barışçıl bir şekilde arayabilirler. Bu anlamda, kentini, sokağını, ağacını, yeşilini korumak isteyen ve bunun için demokrasinin sağladığı özgürlük ortamında var olan protesto hakkını kullanan vatandaşlarımıza kolluk güçleri tarafından orantısız güç ve şiddet kullanılmıştır. “dedi.

Solakoğlu, Kolluk güçlerinin gösterdiği tavır ve şiddet demokratik hukuk devletinde kabul edilemez olduğunu, demokratik haklarını kullanan vatandaşlarımıza yönelik kolluk güçleri tarafından yapılan müdahaleler ne yazık ki, olayları ve gerginliği arttırmış, vatandaşlarımız ile kolluk güçlerini karşı karşıya getirdiğini söyledi.

Bro başkanı Solakoğlu, “Siyasi iktidarı, vatandaşlarımızın demokratik taleplerini dikkate almaya ve demokratik tepkilere karşı demokrasinin özünde olan hoşgörüyü hayata geçirmeye davet ediyoruz. Kolluk güçlerinin, vatandaşlarımızın kamu düzenini bozmayan barışçıl gösterilerine müdahale etmemeleri gerektiğini bir kez daha belirtiyoruz. Vatandaşlarımıza demokratik taleplerini barışçıl bir biçimde ifade etmelerinin meşru olduğunu telkin ederek, provakatif eylemlerden kaçınmalarını istiyor ve herkesi sağduyulu olmaya çağırıyoruz.”dedi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat