Özdilek

Güncel

Kocaeli Barosu 75 yaşında

Bir hafta boyunca sürecek etkinliklerle 75. Yaşını kutlamaya hazırlanan Kocaeli Barosu, kutlama programını bugün Valilik Atatürk Anıtı’na sunulan çelenk töreniyle başlattı.

17 Kasım 2013 Saat: 19:53
Kocaeli Barosu 75 yaşında
Kocaeli Barosu 75 yaşında

Baro Başkanı Tamer Solakoğlu ve beraberindeki avukatlar, 17 Kasım 1938’de kurulan Kocaeli Barosunun 75. Kuruluş yıl dönümünü bu sabah saatlerin valilik binası önüne çelenk koyarak kutladı. Büyük önder Atatürk ve silah arkadaşlarına saygı duruşuyla başlayan kutlama da başkan Solakoğlu basın açıklaması yaptı.

Solakoğlu, Türkiye’de yargının bağımsız olmadığını söyledi. “Hukuk devletinin temeli adalet ilkesi oluşturur. Bu ilkenin yaşama geçirilmesi ise sadece etkili, işlevsel, ve hızlı işleyen bir adalet sisteminin kurulması ile mümkündür” diyen Solakoğu, kutlamaya katılan avukatlardan alkış aldı. Kutlamaya, aralarında CHP meclis üyesi Fahri Örengül ve DSP İl Başkanı Selman Gürpınar’ın da olduğu yaklaşık 50 avukat katıldı.

Açıklamasına, “75. kuruluş yıl dönümünün Türkiye’ye yararlar getirmesini diliyorum” sözleriyle başlayan Solakoğlu, “Ülkemizde anayasal düzlemde ilk ilke olarak yargı bağımsızlığı kabul edilirken, bugün için yargının bağımsız ve tarafsız olduğunu söylemek mümkün değildir” dedi. Solakoğlu yargının bağımsız olmadığını şöyle anlattı; “Yargının bağımsız olmadığını gösteren olgulardan biri de yargının kurucu unsuru olan, savunma mesleğini icra eden avukatların savunma görevlerini engelleyen çeşitli uygulamaların artarak devam etmesi ve avukatların müvekkilleriyle özdeşleştirilerek çeşitli operasyonlarla gözaltına alınarak tutuklanmasıdır. Bütün bunlar yargı bağımsızlığı konusunda yanşanan sıkıntıyı ortaya koymaktadır.”

Bağımsız yargının olmadığı yerde avukatların mesleğinin yapamayacağını söyleyen Solakoğlu şöyle devam etti; “Kocaeli Barosu olarak sürekli hukukun üstünlüğüne, yargının tarafsız ve bağımsızlık ilkesinin zedelenmemesine, kişi hak ve özgürlüklerinin temel alınmasına, özel hayatın titizlikle korunmasına, ırk, din, dil, mezhep ayrımcılığını yok sayan herkese eşit hizmet eden bir devlet anlayışının hakim kılınmasına, çoğulcu bir demokratik hayatın tüm kurum ve kuruluşlarıyla tesis edilmesine herkesin ihtiyacı olduğu yönündeki görüşlerimizi yüksek sesle dile getirmiş bulunmaktayız.” Gelecek yıl dönümlerinde de bir arada olma temennisiyle konuşmasına noktalayan Tamer Solakoğlu ve beraberindeki avukatlar daha sonra hep birlikte kahvaltı yaptı. Kocaeli Barosu’nun 75. Yıl kutlama seremonisi 23 Kasım’a kadar sürecek. Etkinlikler 23 Kasım akşamı Başiskele The Ness Otel’de düzenlenecek olan ‘75. Kuruluş Yemeği’ ile son bulacak.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat