Özdilek

Turizm

KOCAELİ BAROSU 30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI BASIN AÇIKLAMASI YAPTI

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

 

 

        Kocaeli Barosu Basın açıklaması şöyle:

Emperyalist işgalci güçler ve onların maşalarını yurdumuzdan atmak için 26 Ağustos 1922’ de başlatılan Başkumandanlık Meydan Muhaberesi 30 Ağustos 1922 günü şanlı bir zaferle sonuçlanmıştır. 

Bizzat Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün Komutanlığı’ nda, milletimizin ve ordumuzun güç birliği, azim ve kararlılığı ile yürütülen muharebe sonucunda kazanılan zaferle yurdumuz emperyalist işgalci güçlerden ve onların maşalarından temizlenmiş, tam bağımsızlığımız sağlanmış ve Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden yol açılmıştır.  

30 Ağustos; tüm yurdu işgal edilmiş bir halkın yokluk, çaresizlik içerisinde olmasına rağmen birlik, bütünlük ve inançla her türlü zorluğun üstesinden gelebileceğini, tüm dünyaya göstermiş ve bağımsızlık mücadelesi sürdüren devletlere örnek olmuştur.

Kurtuluş için hep birlikte, omuz omuza mücadele veren milletimizin aynı inanç ve kararlılıkla Cumhuriyetimize sahip çıkacağına olan inancımız tamdır.

Bu duygu ve düşüncelerle, dünyada eşi benzeri görülmeyen kurtuluş mücadelesinin zaferle sonuçlanmasını sağlayan başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını rahmet, saygı ve minnet ile anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı’ nın 90. Yılını kutluyoruz.

 

KOCAELİ BAROSU BAŞKANI

Av. M. TAMER SOLAKOĞLU

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat