Özdilek

Çevre

Kocaeli Aydınlar Ocağı karbon ayak izini konuştu

Kocaeli Aydınlar Ocağı, 27 Ocak 2024 Cumartesi günü Karbon Ayak İzin konulu bir panel düzenledi.

28 Ocak 2024 Saat: 15:10
Kocaeli Aydınlar Ocağı karbon ayak izini konuştu
Kocaeli Aydınlar Ocağı karbon ayak izini konuştu

Kocaeli Aydınlar Ocağı karbon ayak izini konuştu

Kocaeli Aydınlar Ocağı Yönetim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Serdar Filiz’in moderatörlüğünü yaptığı panelin konuşmacıları Kocaeli Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Prof.Dr. İsmail Özbay ve Aktivist & Yazar Ali Osman Önder’di.

 

Kocaeli Aydınlar Ocağı üyelerinin yanı sıra, Kocaeli halkının panele büyük ilgi gösterdiği görüldü. Sivil Toplum Merkezi’ndeki konferans salonunu dolduran katılımcılar, paneli başından sonuna kadar son derece büyük bir ilgi ve dikkatle takip ettiler.

 

Program, Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Gürkan Uysal’ın açılış konuşmasıyla başladı. Av. Gürkan Uysal konuşmasında milletimizin çevre konusundaki duyarsızlığına, çevreyi temiz tutma konusunda hassasiyet göstermemesine değindi. Bir araştırmaya göre Türkiye’nin Avrupa’nın en vatansever ikinci ülkesi olduğunu ifade eden Uysal, uğruna insanların kanlarını ve canlarını feda ettiği topraklara pervasızca çöp atıldığını belirterek “Bu nasıl vatanseverlik!!” diye tepkisini dile getirdi. Uysal konuşmasının devamında bir konuda birden fazla görüş sahibinin dinlenmesi ve insanların bu farklı görüşleri dinleyerek kendi kararlarını vermesi gerektiğini vurguladı ve sözlerini “Barika-i hakikat müsademe-i efkardan doğar” sözüyle sonlandırarak panelin yönetimini moderatör Prof.Dr. Serdar Filiz’e devretti.

 

Panel moderatörü Prof.Dr. Serdar Filiz ilk sözü Prof.Dr. İsmail Özbay’a verdi. Prof.Dr. İsmail Özbay, son dönemde artan doğal afetlere ve iklim krizlerine dikkat çekerek tüm bunların sebebinin insanların doğaya verdiği zarar sonucu doğanın dengesinin bozulmasından kaynaklandığını ifade etti. Sunumunda yaratılıştaki denge ve bu dengenin insan eliyle bozulması halinde insanlığın uğrayacağı zararlara dair Kur’an-ı Kerim’de geçen ayetlere temas etti. Karbon ayak izi ve diğer koruma tedbirlerinin dünyanın ve doğanın korunması için ortaya çıkan kavramlar olduğunu belirtti. Prof.Dr. İsmail Özbay, karbon ayak izi ve çevre konusunda teknik bilgiler ve istatistiklerin yanında konunun gündelik hayata bakan yönlerine de temas eden son derece doyurucu bir sunum gerçekleştirdi.

 

 

Panelin üçüncü aşamasında soru-cevap kısmına geçildi. İzleyiciler her iki konuşmacıya da sorularını sordular ve verilen cevaplarla meselenin daha geniş kapsamlı anlaşılması sağlandı.

 

Soru-cevap kısmından sonra Kocaeli Aydınlar Ocağı Başkanı Av. Gürkan Uysal katılımcılara tekrar teşekkür etti ve katılımcılar için günün anısına hazırlanan plaketlerin sunumu aşamasına geçildi.

 

 

Plaket sunumundan sonra toplu fotoğraf çekimi yapıldı. Katılımcılar bir süre daha ayak üstü sohbet ettikten sonra programı tamamen sonlandırdılar.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat