Özdilek

Sağlık

Kocaeli 1. Ebelik Sempozyumu yapıldı

‘’Her Doğum Bir Mucizedir, Mucizenin İlk Tanığı Ebedir’’

10 Haziran 2016 Saat: 22:36
Kocaeli 1. Ebelik Sempozyumu yapıldı
Kocaeli 1. Ebelik Sempozyumu yapıldı

Geçtiğimiz günlerde, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Konferans Salonu’nda T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği, Kocaeli-Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kocaeli Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu ortak paydaşlığında Ebelik Sempozyumu’nun ilki Kocaeli’nde düzenlendi.

 

Kocaelihaberci.com ve Net Haber Ajansı ve Eko Yaşam Gazetesi olarak, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op.Dr. Şenol Ergüney davetiyle bende oradaydım.

 

İki bölümden oluşan sempozyum da,  ilk oturumun başkanlığını da yürüten Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Neontoloji Uzmanı Dr. Özge Serçe Pehlevan ‘Yeni Doğanlarda Nonfarmakolojik Ağrı Yönetimi’ adlı sunumunu yaparken, yine aynı hastaneden Yeni Doğan Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi Müge Acaralp ‘Bebeklerde Kanguru Bakımı’ ve İstanbul Medipol Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Özlem Avcı ‘Geçmişten Günümüze Yeni Doğan Bakımı’ adlı sunumunu gerçekleştirdi.

 

İkinci oturumda, oturum başkanı da olan Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Kliniği İdari Sorumlu Hekimi Doç. Dr. Hasan Terzi ‘Gebelik ve Doğumun Pelvik Tabana Etkisi’ adlı sunumu, aynı hastaneden Ebe, Doğuma Hazırlık Eğitmeni Şermin Dere ‘Deneyim Paylaşımları’ adlı sunumu yaptı. Ebe, Doğuma Hazırlık Eğitmeni Gözde Çavuş ‘Doğum Ağrısı Yönetiminde Nonfarmakolojik Yaklaşımlar’ adlı sunumu, KOÜ Kocaeli Sağlık Yüksek Okulu Ebelik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ayla Ergin ‘Ebenin Rol, Sorumlulukları ve Doğumda kanıt Temelli Uygulamalar’ sunusunu gerçekleştirdiler.

 

Sempozyumda ana tema ‘’Her Doğum Bir Mucizedir, Mucizenin İlk Tanığı Ebedir’’ oldu ve Ebeliğin öneminden bahsedildi.

 

Sempozyuma Kartepe Belediye Başkan Yardımcısı Abdullah Yılmaz’da katıldı. Yılmaz’ın Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney ve Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim vekili hediye takdimleri oldu.

 

Kartepe Belediyesi’nden Nurdan Köksal’da sempozyum da hazır bulunurken katılımcı Ebelere belediye olarak hediye takdimleri oldu.

 

Eski Başhekim Doç. Dr. Soner Şahin’de sempozyum da hazır bulunurken, ödül töreninde oldukça samimi bir plaketleşme takdimi oldu.

 

Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Vildan Burç ‘’ sempozyuma yoğun katılım sağladıklarını, bunun 1.si olduğunu, ilk olmayı gerçekleştirmenin hastanesi ve kendi adına gurur verici olduğunu, bunun bir ekip ürünü olduğunu, hem katılımcılara hem bizden hizmet alan varlık sebebimiz olan değerli hastalarımıza borçlu olduklarını belirtirken; ebeliğin ne kadar onurlu bir duruş olduğunu ve iş hiyerarşisi içinde en alttan en üste kadar ekip arkadaşlarına, kurumuna ve bakanlığına teşekkürlerini iletmeden geçemeyeceğini söylerken sonraki sempozyumlarda çıtayı yüksek tutmanın sorumluluğunu da taşıdıklarını belirtti. ’’

 

Haber: Veysel Kavrayan

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat