Özdilek

Güncel

Kobani yürüyüşünde AKP’ye büyük tepki!

Kobani için destek yürüyüşü yapan KESK ve KESK’e bağlı sendikalar, yaşananları eleştirerek AKP’nin IŞİD demek olduğunu kaydettiler.

9 Ekim 2014 Saat: 17:58
Kobani yürüyüşünde AKP’ye büyük tepki!
Kobani yürüyüşünde AKP’ye büyük tepki!

IŞİD'in Kobani'ye yaptığı saldırılara tepkiler tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de sürmeye devam ediyor. Bu kapsamda  KESK ve KESK'e bağlı sendikalar dün Merkez Bankası önünden başlayan Kobani'ye destek yürüyüşü düzenledi. Burada toplanan grup, "Kobanei halkı yalnız değildir" ve "Katil IŞİD, işbirlikçi AKP" sloganları atarak yürüyüşe başladı. Sabri Yalım Parkı’nda son bulan yürüyüş ardından KESK Dönem Sözcüsü Etem Kartal basın açıklaması yaptı.


‘ÖLÜM VE TRAJEDİ YAŞATMAKTA’

Etem Kartal, “Emperyalist güçlerin Ortadoğu coğrafyasını kendi çıkarları doğrultusunda yeniden yapılandırma ve yeni sömürge alanları oluşturma politikası halklara yine yıkım, ölüm ve trajedi yaşatmaktadır. Emperyalist bir örgüt olan IŞİD Ortadoğu’nun kadim halkları olan Kürtlere, Türkmenlere, Nusayrilere ve Araplara karşı katliamı, soykırımı, vahşeti ve barbarlığı görev edinmiştir” dedi.


‘ARTIK IŞİD AKP DEMEKTİR’

Kartal, “Bugün ülkemizi yöneten AKP iktidarı Meclis’ten savaş tezkeresini çıkarmakla tercihini savaştan, çatışmadan yana almış durumdadır. Akan bunca gözyaşı ve kana rağmen Türkiye’de  ve Ortadoğu’da ırkçı, ayrımcı, tekçi, mezhepçi bir siyasette ısrar etmektedir. IŞİD artık bir dış tehdit değil AKP’nin toplumsal  muhalefeti sindirmek, korkutmak, baskı altına almak için kullandığı bir araçtır. Artık IŞİD AKP demektir” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat