Özdilek

Güncel

KO-MEK Gıda Terörüne Savaş Açtı

KO-MEK Darıca sergi açılışında Sağlıklı Hayat konulu söyleşi gerçekleştirildi

2 Mayıs 2015 Saat: 00:28
KO-MEK Gıda Terörüne Savaş Açtı
KO-MEK Gıda Terörüne Savaş Açtı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları KO-MEK Darıca İlçe sergisi açılışı Darıca Özdemir İş Merkezi’nde gerçekleşti. KO-MEK Türk Halk Müziği ekibinin konseri ile başlayan sergide Kimya Yüksek Mühendisi Kudret Livaoğlu Sağlıklı Mutfaklar Projesi kapsamında ‘’Sağlıklı Hayat’’ konu başlıklı bir söyleşi yaparak zararlı kimyasal katkı maddelerinden bahsetti.

 

‘’SABAHTAN AKŞAMA KADAR BU SERGİYİ DOLAŞSAK YERİDİR’’

Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışında konuşma yapan Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu katılımcılara ve kursiyerlere verdikleri emeklerden dolayı teşekkür ederek ‘’Kursiyerlerimiz emek verdiler, göz nuru döktüler ve birçok eserler ortaya çıkardılar. İşte bu ürünler şimdi sergimizde sergileniyor. Sabahtan akşama kadar bu sergiyi dolaşsak yeridir. Biz yoğun çalıştığımızdan dolayı hızlı gezmek zorunda kalıyoruz. Bu sergi alanlarını gezdiğimizde gerçekten çok değerli çok farklı eserlerle karşılaşıyoruz.’’ dedi.

 

‘’BİZİM HALKIMIZ HERŞEYİN EN GÜZELİNE LAYIKTIR’’

KO-MEK kursiyerlerinin çok özverili ve azimli olduklarını ifade eden Karaosmanoğlu ‘’KO-MEK’ te bir şeyler yapma kararlılığı içinde olan insanlar var. Bu talepleri karşılamak için çalışıyoruz. Farklı farklı branşlarda hangi alana ilginiz varsa yanınızda olmaya devam edeceğiz. Biz kendimizi yenilemek zorundayız. Öğrenmenin yaşı yok. Bizim halkımız her şeyin en güzeline layıktır. Siz bize görev verdiniz, biz bu görevi en iyi şekilde yapmaya çalışıyoruz. Ve bundan sonrada yapacağız.’’ şeklinde konuşarak kursiyerlere teşekkür etti.

 

‘’AİLELERE GÖREV DÜŞÜYOR’’

Sergi açılışında söyleşi yapan Kimya Yüksek Mühendisi Kudret Livaoğlu günlük hayatta çok fazla katkı maddesine maruz kaldığımızı belirti. Livaoğlu, herkesin yılda 2 kg katkı maddesi tükettiğini söyleyerek yapılan araştırmalara göre 2030 yılında kanser oranlarının %100’lere ulaşabilme riski olduğunu belirtti. Livaoğlu   ‘’Bu çok yüksek bir risk. Burada ailelere çok görev düşüyor. Katkı maddelerinden çocuklar daha fazla etkileniyor. Araştırmalara göre katkı maddelerinin zeka seviyesinde düşüşe neden olduğu tespit edildi.’’ şeklinde konuştu.

 

‘’ÇOCUKLARINIZI KORUYUN’’

Pembe ve kırmızımsı ürünlerde renklendirme amacıyla karmin adı verilen böcekten elde edilen katkı maddesi kullanıldığını ifade eden Kudret Livaoğlu bu tür ürünlerden çocukların korunması gerektiğini söyleyerek ‘’Çocuklar üzerinde bir haftada belirli oranda katkı maddesi kullanılarak yapılan bir araştırmada zeka geriliği oluştuğu tespit edildi. Ailelere sesleniyorum! Çocuklarınızın beslenme çantalarında abur cubur paket gıdalar olmasın. Yaz ayları yaklaşıyor. Dondurma tüketiminde artışlar olacak. Çocukların çok sevdiği dondurmayı evinizde yapabilirsiniz. 1 litre süte saf salep 1 su bardağı doğal şeker katıp karıştırarak muhallebi yapın. Daha sonra buzlukta bekletin. Katkısız dondurmanız hazır.’’ diyerek pratik tariflerde de bulundu.

 

ÇAMAŞIR SUYU KULLANMAK HAK İHLALİDİR

Kudret Livaoğlu: ‘’Deterjan kalıntıları kanser, astım gibi hastalıklara sebep olabiliyor. Çocukları da özellikle bu kimyasallardan uzak tutalım. Marmara denizinde 250 çeşit kimyasal atık tespit edildi. Bulaşık deterjanlarında çok güçlü kimyasallar kullanılıyor. Bu kalıntılar 6 kez durulamada dahi bulaşıklardan çıkmıyor. Sıcak yemekle birleşen kalıntılar yeniden çözülüyor ve vücuda giriyor. İngiltere’de 7000 çocuk üzerinde yapılan araştırmada annelerinin çok fazla temizlik maddesi kullandığı tespit ediliyor. Çamaşır suyu olmadan temizlik olmadığını düşünüyorlar. Bu bir hak ihlalidir çocukların hakkına giriyorsunuz.’’ şeklinde konuştu.

 

BURADAKİ ORTAMI ÖĞRENCİYKEN BULAMADIM

Sergide konuşma yapan KO-MEK Osmangazi Kurs Merkezi Kursiyerlerinden 23 yaşındaki Didem Tuylu İngilizce ve Bilgisayar bölümlerinde eğitim aldığını ifade ederek: ‘’ KO-MEK’i çok uzun zaman önce keşfetmiş olmama rağmen, çok sonra kursiyer olanlardanım. Neyse ki, şuan burada ve karşınızdayım. Kayıt olmak için gittiğim ilk günü hatırlıyorum da KO-MEK kurs merkezi idarecimiz:  “Güzel bir ortam oluşuyor, memnun kalırsınız” dediğinde bu kadarını beklemiyordum inanın. Okuldayken bile anlaşabildiğim bir ya da iki arkadaşım olurken, burada birden fazla anlaşabildiğim candan arkadaşlarım oldu. Hem kendimi geliştirmenin verdiği hazzı, hem de arkadaşlarım ve hocalarımla birlikte oluşturduğumuz aile ortamının mutluluğuna vardım. Bilgisayarın birçok alanıyla ilgili hiçbir fikrim yokken şimdi tek başıma format atabilecek teknik bilgiye sahibim. İngilizce metinleri çevirebiliyor, uzun cümleler kurabiliyorum. İngilizce diyalogları dinlediğimde şaşkın şaşkın etrafıma bakmıyor, onlara artık anlam yükleyebiliyorum ve bu bana müthiş bir özgüven sağlıyor. Ve böylece o çok sevdiğim özlemini duyduğum okul günlerimi kursiyer olarak yeniden yaşamış oldum.’’ diye konuştu.

 

70 YAŞINDAKİ TÜLAY HANIMDAN ANLAMLI SÖZLER

Ahşap Boyama branşı kursiyerlerinden 70 yaşındaki Tülay Kayağrısı, kursiyerler adına Başkan Karaosmanoğlu’na hediye vererek: ‘’ Bu imkanı bize verdiğiniz için çok teşekkür ediyorum. Sergiyi dolaştığınızda 70 yaşındaki birinin neler yapabildiğini göreceksiniz. Ben KO-MEK sayesinde yaptıklarımla iftihar ediyorum’’ dedi.  Birlikte kurdale kesiminin ardından sergi alanını dolaşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, kursiyerlerin el emeği göz nuru eserlerini inceledi.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat