Özdilek

Siyaset

Kizir:“Açlık grevlerine kulak verilmeli”

EMEP İl Başkanı Güner Kizir, cezaevlerindeki açlık grevlerine değinerek, AKP’nin bu sese kulak vermesi gerektiğini söyledi.

21 Ekim 2012 Saat: 20:23
Kizir:“Açlık grevlerine kulak verilmeli”
Kizir:“Açlık grevlerine kulak verilmeli”

EMEP İl Başkanı Güner Kizir, cezaevlerindeki açlık grevleriyle ilgili bir açıklama yaptı. AKP’nin faşizan uygulamalarının devam ettiğini vurgulayan Kizir, “Cezaevleri ağzına kadar siyasi tutsakla dolduruldu. On binden fazla Kürt siyasetçi sudan gerekçelerle siyasi tutuklu olarak çeşitli hapishanelerde baskı ve şiddet görüyor. Kürt oldukları, Kürtlerin demokratik hak ve özgürlükleri, kimlik, statü, anadilde eğitim hakkı istedikleri için içeri atılanlara, anadillerinde savunma hakkı bile tanınmamaktadır.  AKP işçilere, Kürtlere, aydınlara, sanatçılara, kadınlara, gençlere, Alevilere; farklı dil, inanç ve kültürden halklara saldırmaya devam ediyor. Ağzını açan AKP’nin hışmına uğruyor. Düşünce, sanat, akademi, siyaset insanları hakkında soruşturmalar, kovuşturmalar, mahkemeler ve tutuklamalar birbirini izliyor” dedi.

450 GÜNDEN BU YANA

Binlerce Kürt’ün cezaevlerinde açlık grevinde olduğunu kaydeden Kizir, “Hükümetin tutukluların sesine kulak vermemesi üzerine tüm cezaevlerini kapsayan açlık grevleri karşısında bir çözüm bulunamazsa, cezaevlerinden tabutların çıktığını göreceğiz. Mardin Cezaevindeki Kürt Milletvekili Faysal Sarıyıldız’ın katıldığı açlık grevlerinin temel talepleri Kürt sorununun barışçı ve demokratik çözümünün anahtarını da veriyor. Anadilinde savunma hakkı isteyen, 450 günden bu yana ailesi ve avukatları ile görüştürülmeyen Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit ve arttırılmış baskının kaldırılması, Kürt sorununda diyalog ve müzakere yolunun açılması, Türkiye’de barış ikliminin yaşanmasını sağlayacaktır. Bayrama girmek üzere olduğumuz bu günlerde, barış yerine çatışma ve savaşı derinleştiren politikalardan vazgeçilmeli, gözyaşlarını dindirecek çözümler bulunmalıdır” diye konuştu.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat