Özdilek

Siyaset

KIZILDERE İLİMİZDE DE ANILDI

Kızıldere olaylarında hayatını kaybeden Mahir Çayan ve 9 yoldaşı ölümlerinin 41. yıl dönümünde ilimizde de anıldı.

31 Mart 2013 Saat: 23:47
KIZILDERE İLİMİZDE DE ANILDI
KIZILDERE İLİMİZDE DE ANILDI

Emek ve Demokrasi Platformu, dün Kızıldere olayının 41. yıl dönümünü Sabri Yalım Parkı`nda bir basın açıklaması yaparak andı. Verdikleri mücadelede hayatlarını kaybeden Mahir Çayan ve 9 arkadaşının mücadelesini anlatan grup,AKP`nin siyasetini eleştirdi. Grup, anmada Kızıldere şarkısını da hep bir ağızdan söyleyerek, şiirler okudu.


MÜCADELE IŞIĞI
Grup adına basın açıklamasını Kuzey Boy yaptı. 41 yıl önce Kızıldere`de devrimcilerin mücadele verdiklerini belirten Boy, “30 Mart 1972'de Kızıldere'de 10 devrimci katledildi ama Kızıldere, devrimciler için her zaman onurlu bir mücadele tarihinin en kritik eşiklerinden birisi oldu. Kızıldere boyun eğmemektir” dedi.


SALDIRIYORLAR
Mahirlerin mücadelesinin ülkemiz topraklarında her zaman eşitlik, özgürlük ve barış mücadelesinin yol göstericisi olduğunu ifade eden Boy, “O gün devrimcileri bedenen yok ederek bu mücadeleyi bitireceklerini sananlar bugün Mahirler`in mücadelesine sahip çıkanlara saldırmaktadır. "İleri demokrasi" nidalarıyla cezaevlerini dolduran AKP iktidarı, Mahir'in fotoğrafını evine asmayı, kitabını okumayı ve onları anmayı suç saymaktadır” diyerek AKP`yi eleştirdi.


TÜRLÜLER SÖYLENDİ
Boy, son olarak; “Bu ülkenin devrimcileri darağacına "yaşasın Kürt ve Türk halklarının kardeşliği" diyerek gitti. Bu söz yıllarca Kürt ve Türk halklarının mücadelesinin sloganı oldu ve bugünün mücadelesine de ışık tuttu” sözleriyle açıklamasını tamamladı. Açıklamanın ardından gruptaki gençler hep bir ağızdan Kızıldere`yi ve mücadeleyi anlatan şiirler okudu. Şiirler sonrasında ise grup, ‘Kızıldere` parçasını söyleyerek anmalarına devam etti.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat