Özdilek

Güncel

Kızılay satamadığı arsaya, binayı kendisi yapacak

Kızılay Kocaeli Şube Başkanlığının 1.5 milyon TL muhammen bedelle ikinci kez ihaleye çıkarttığı, kat karşılığı 18 dairelik bina yapılması istenen Yenimahalle Plajyolu’ndaki 2200 metrekarelik arsa için talipli çıkmadı.

30 Eylül 2013 Saat: 23:43
Kızılay satamadığı arsaya, binayı kendisi yapacak
Kızılay satamadığı arsaya, binayı kendisi yapacak

Kızılay Kocaeli Şube Başkanı Muzaffer Şişmanoğlu, “Genel merkezimize konu hakkında bir teklif götüreceğiz. Yenimahalle’deki arazimiz oldukça kıymetli bir yer. Satış için talipli çıkmaması bizi şaşırttı. Yönetim kurulu olarak karar alıp Kızılay Kocaeli şubesine ait boş, kullanılmaz durumdaki birkaç arsayı satıp bu arazi üzerinde kendi imkânlarımızla bina yaparak yeri kiraya vermek istiyoruz” dedi.

40 BİN TL KİRA GELİRİ

Muzaffer Şişmanoğlu, Kızılay Kocaeli Şubesi’nin mülkiyetindeki yerlerden aylık 40 bin TL kira geliri olduğunu belirtti, bu imkanı daha da arttırmak istediklerini söyledi.

Şişmanoğlu, Kızılay’ın Bölge Deposu olarak kullanabilmesi için 10 bin metrekarelik bir yer aradıklarını da belirtti.

Bunun için Kocaeli Valiliğinden Kızılay’ın Arızlı Konutları yanında vermeyi planladıkları yerin çok uygun olduğunu aktaran Muzaffer Şişmanoğlu, şu bilgileri verdi:

“- Ancak, AKP’li bir İl Genel Meclisi üyemiz buna itiraz etti ve konu komisyonda olduğu gibi kaldı. Kocaeli her geçen gün büyüyen bir kent ve burada kurulacak olan 10 bin metrekarelik bir bölge deposu, olası bir depremde İstanbul ve Kocaeli için çok önem arz ediyordu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin, uluslar arası fuar merkezinde verdiği 6 bin 500 metrekarelik yer bize yetmiyor. Şuanda orada sadece 25 bin çadır bulunuyor. Bu çadır sayısını 50 bine çıkartabiliriz. Ancak yeterli depo alanımız bulunmuyor. Afet merkezinde bizim için hazırlanan 2 bin metrekarelik depo da zaten işimizi görmez. Kızılay’a ait bölge deposunun biran önce burada kurmak zorundayız. İl Genel Meclisinden çıkan karar bizi üzmüştür. Kocaeli için bir şans olacak projeyi hayata geçiremiyoruz. Nedense bugüne kadar Arızlı Konutlarının bulunduğu arazi atıl durumda bulunuyordu. Biz bu arsaya talip olunca arsa kıymetli oldu. İl Genel Meclisinden çıkan olumsuz karar ziyadesi ile bizi üzmüştür”

Bu arada, yine Kızılay’a ait olan İzmit Saray Yokuşu’ndaki boş durumdaki 330 metrekarelik arsaya da üzerinde tarinhi yapı olduğu için taliepli çıkmamıştı. Bu arsayla ilgili olarak da yetkililer, farklı bir çalışma yürütüyor.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat