Özdilek

Kültür/Sanat

Kitap Fuarı 17 Mayıs'ta açılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 6. Kocaeli Kitap Fuarı tanıtım toplantısı dün gerçekleştirildi. Geçtiğimiz yıl 460 bin ziyaretçi ile kapatılan fuara bu yıl daha fazla ziyaretçi bekleniyor

13 Mayıs 2014 Saat: 17:22
Kitap Fuarı 17 Mayıs'ta açılıyor
Kitap Fuarı 17 Mayıs'ta açılıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 'Kitapların dünyasına dalın' sloganı ile 6'ncısını düzenlediği Kitap Fuarı'nın tanıtım toplantısı dün Antikkapı Restoran'da gerçekleştirildi. 17 Mayıs'tan 25 Mayıs tarihine kadar sürecek olan ve birbirinden önemli yazarların bir araya geleceği Kitap Fuarı'nın tanıtım toplantısına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ersin Yazıcı, Genel Sekreter Yardımcısı Tahir Büyükakın, Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasret Çomak ve şube müdürleri katılım gösterdi. Geçtiğimiz yıl 460 bin ziyaretçi ile kapatılan fuara bu yıl daha fazla ziyaretçi bekleniyor.

5 YILDA 1 MİLYON 220 BİN ZİYARETÇİ

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Ersin Yazıcı, geçen yıl ziyertçi rekoru kırdığımız fuarımızın altıncısını gerçekleştireceğiz diyerek, "Bu yıl geçen yılki sayıları da geçeceğiz. Kocaeli sanayi kenti. Kenti başka alanlarda da Türkiye'ye duyurmalıyız. Hep birlikte bu organizasyonu gerçekleştiriyoruz. Birinciliğimiz devam ettireceğiz. 5 yılda 1 milyon 220 bin ziyaretçi oldu. Hem ziyaretçi sayısı hem de kitap satışı önemli bir yoğunlukta" dedi.

120 SEÇKİN YAZAR

15 Mayıs itibari ile Yürüyüş Yolu'ndaki ağaçlara saat 07.30'da yine kitapların asılacağını da belirten Yazıcı, "Bu yıl da 120 seçkin yazarımız Kitap Fuarımızda olacak ve konferanslar verecek. Bu yıl onur konuğumuz Rasim Özdenören. Her yıl olduğu gibi bu yıl da sosyal sorumluluk projemiz var. Kumbara Roman Dolsun Roman Çocuklara Bilgi olsun adlı proje ile Roman mahallesindeki ir okula kütüphane açacağız" şeklinde konuştu.

AĞAÇLAR HEP KİTAP AÇACAK

Yürüyüş Yolu'ndan tramvay geçmesi halinde ağaçlara dokunulmayacağını da ekleyen Ersin Yazıcı, "Ağaçların yönelmesi trafiğin aktığı caddelere doğru. Ağaçlarımız her yıl çiçek, kitap açmaya devam edecek. Kentimizin bu güzel etkinliğine herkesin sahip çıkacağını umuyorum" dedi. Ardından söz alan Hasret Çomak ise fuara üniversitenin de destek verdiğini vurgulayarak, "Hayırlı uğurlu olsun" dedi.

350 YAYINEVİ

Bir hafta boyunca 10.30-21.00 saatlerin arasında kitap dostlarını ağırlayacak olan Fuar 25 Mayıs pazar akşamına kadar açık olacak. Birçok yazarın yanı sıra fuarda 350 yayınevi, 400 etkinlik, 120 söyleşi, 230 imza, 30 sahaf ve 55 sivil toplum kuruluşu olacak. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yılki proje ortakları ise Kültür Bakanlığı, Kocaeli Valiliği, Kocaeli Üniversitesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Radyo 7. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat