Özdilek
Prof.Dr.Yavuz TAŞKIRAN
Prof.Dr.Yavuz TAŞKIRAN

Kış Oyunları Sonrası

1 Ocak 1970 Saat: 02:33

Çoğumuzun “Yapabilir miyiz?” endişesini taşıyarak düşlediğimiz kış oyunları, Ocak ayının son haftası ile Şubat ayının ilk haftasını kapsayacak şekilde Erzurum’da gerçekleşti. Devlet bu işe 600 milyon TL yatırdı. Bu, işin yalnızca tesis boyutu olarak görünüyor. Takımlar, malzemeler, masraflar ve diğer giderlerle birlikte bu muhteşem organizasyon 1 milyar TL’ye dayanmış görünüyor. Arada Cirit yapan sporcuların atlarının arpa parası unutulsa da evdeki hesabın çarşıya uydurulduğu bütçe kar yağdı yağmadı endişeleri arasında unutuldu gitti…


2005 yılında İzmir’de yapılan Yaz Oyunları da benzer endişeleri taşıyordu başlangıçta. Hatta bazı tesislerin bitirilmesinde Erzurum’a göre daha farklı sorunlar yaşanmıştı. Belediye Başkanının rakip partiden oluşu, Üniversite Sporları Federasyonunun devre dışı bırakılması, seçim kazanamayan başkan adayının oyunlar koordinatörlüğüne getirilmesi gibi tartışmalara rağmen görünmeyen bir el ve sağduyulu işbirliği faaliyetleri işin kotarılması için yeterli olmuştu.
Orada çok komik olaylar yaşandı. Neredeyse spor salonlarının tümünde yapılan müsabakaların sonuçları iptal edilecekti. Çünkü hiçbir salon ne uluslararası ölçülere sahipti ne de salonun zeminden olan yüksekliği kurallara uygundu. İşin en komik yanı tenis için yapılan denetimler sonrasında yaşanmıştı. ITF’den gelen temsilci, çimlerin solduğunu bu koşullarda tenis maçlarının yapılamayacağını söyleyince herkeste moraller sıfıra inmişti.


Soruna ışık hızı ile çözüm bulduk. Bunu muhtemelen ilk duyuyor ve okuyor olacaksınız. İzmir kökenli DYO şirketinde çalışan hasta KSK’lı arkadaşlarımızı bulduk. 35 Buçuk sahilinde gerekli istiareler sonrasında çimlerin rengi olan boyanın rengini bulduk ve tüplere doldurulmuş yeşil rengi büyük bir keyifle çimlerin üzerine püskürttük. 
Sabah, İzmir güneşi altında çimler asla bu kadar güzel ve yeşil görünemezdi. ITF yetkilisi gözlerine inanamıyor halde denetimlerini tamamladı ve memleketine döndü. Tablo budur değerli okuyucularım…


Erzurum’a gelince, açılış esnasında yağan kar, sanıldı ki yapay olarak stadın üstünden yağdırılıyor. Hayır! Gösteriyi yapan sanatçıların ve Mustafa Erdoğan’ın içine inanç şırıngalanmış dilekleri bence bu görünümü yarattı. Ama önce yağmayan kar için yapılmaya çalışılan çabaların sonuçsuz kalmasında içine su doldurulmayan göletlerin kullanılamayışı olduğu söylersem bana inanır mısınız? Neyse ki, ortalarına doğru -20, ayrılırken -32 dereceyi gördük ve bir gümüş madalya ile bu oyunları tamamladık.
Sıra artık tesis yok ki antrenman yapamıyoruz diyen federasyonlara geldi. Buyurun kardeşim, tesisler burada ve en yakın Kış Olimpiyat Oyunları Rusya’nın Soçi kentinde… Oraya hazırlanmak için devlet size bu mükemmel tesisleri yaptı. Kimse, ‘efendim kış sporları bizim kültürümüz değil, bu kadar kısa süre yeterli değil’ gibi bahaneler öne sürmesin. Çalışın ve başarın… Artık top sizde ve yolunuz açık olsun!


ITF: Uluslar arası tenis Federasyonu
DYO: Durmuş Yaşar Oğulları Boya Fabrikası
KSK: Karşıyaka Spor Kulübü

YORUMLAR Üye Girişi

 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
Bu Yazıya 1 yorum yapılmıştır
osman boz 04.02.2014 10:45
Lutfiye hn. Cok guzel bir yazi, tesekkurler.
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Yazıyı Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız

Yazarın Diğer Yazıları

Eğitim, hareketi sevmiyor!26 Ocak 2018 Saat: 17:59
Birkaç hafta önce bir araya geldiğimiz eğitim kökenli arkadaşlarla eğitimin birinci kademesi olan ilk dört yıl içindeki beden eğitimi derslerini konuştuk.
Her hoca değişikliği bir transferdir!17 Aralık 2017 Saat: 16:17
“Bu kadar sık hoca değişikliği aynı zamanda yeni bir transferdir “ diyen arkadaşlarımın sayısı gün geçtikçe artıyor.
Spor bir karakter işidir8 Kasım 2017 Saat: 16:55
Sizi bugünlere getiren çalışmalarınız olabilir. Ama burada tutacak olan karakterinizdir. İşi bilmeden spora soyunmak, spor yapmak, seyirci olmak, taraftar olmak, kupa vermek o kadar kolay değildir.
Yetenek ve Antrenman31 Ekim 2017 Saat: 22:38
Sporda başarılı olmanın birçok yolu bulunur. Ama en önemlisi, o spor için yetenekli olunup olunmadığıdır.
Sporda mentoring…10 Ekim 2017 Saat: 22:38
Uzun seneler sonrasında sporcuların maçlara hazırlanmasında mentörlerin önemi ortaya çıktı.
Tüm Yazıları
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat