Özdilek

Güncel

Kış lastiği denetimleri başladı

1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında geçerli olan kış lastiği kullanma zorunluluğu kapsamında İzmit Kandıra Gişeleri çıkışında yük ve yolcu taşıyan araçlarda denetim yaptı.

1 Aralık 2018 Saat: 12:07
Kar lastiği denetimleri başladı
Kış lastiği denetimleri başladı

Kar lastiği denetimleri başladı

Kocaeli  İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü görevlileri, 1 Aralık-1 Nisan tarihleri arasında geçerli olan kış lastiği kullanma zorunluluğu kapsamında İzmit Kandıra  Gişeleri çıkışında   yük ve yolcu taşıyan  araçlarda denetim yaptı.  İzmit Kandıra Turnikeleri çıkışında yapılan uygulamada  kamyon, tır ve   yolcu otobüsleri tek tek durdurularak  kış lastiği olup olmadığı ve lastik diş kalınlıklarının belirlenen ölçülere uygun olup olmadığı, dijital kumpas cihazı aracılığıyla incelendi.Ayrıca  araç ve sürücü belgeleri kontrol edildi. Gerekli şartları taşıyan araçların sefere çıkmalarına izin verilirken, kış lastiği taktırmayan, lastik diş kalınlıkları yeterli olmayan ya da farklılık gösterenlere ceza kesilerek trafikten men edildi.Bilindiği üzere yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği kullanmaları, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından 1 Aralık - 1 Nisan tarihleri arasında zorunlu tutuluyor. Karayolları Trafik Kanunu'nun 65/A maddesi kapsamında kış lastiği bulunmayan ticari araçlara 625 lira para cezası kesiliyor, ayrıca trafiğe çıkmalarına izin verilmiyor.Kesilen ceza miktarı, 1 Ocak 2018'den sonra 715 liraya yükselecek.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat