Özdilek

Güncel

Kırımlılar yine hüzünlü

Kırım Tatarları Derneği, 1944 yılında sürgün edilen 193 bin 865 Kırımlı için dün bir etkinlik düzenlendi. Kırımlılar, önce Atatürk, ardından Gaspralı İsmail Bey anıtına çelenk bıraktı. Konuşmalarda Rusya’ya büyük tepki gös

18 Mayıs 2014 Saat: 18:01
Kırımlılar yine hüzünlü
Kırımlılar yine hüzünlü

Kocaeli Kırım Tatarları Kültür ve Dayanışma Derneği, Kırım Tatarlarının 18 Mayıs 1944 yılında toplamda sürgün edilen 193 bin 865 Kırım vatandaşını anmak amacıyla toplandı. Dernek başkanı Vefa İbrahim Aracı ile dernek üyelerinin ev sahipliği yaptığı anma törenine Çorlu ve Tekirdağ hariç tüm federasyon başkanları, 70 yıl önceki sürgünü bizzat yaşamış olan Ediye Osmanov ve Kocaeli Üniversitesi Rektör Yardımcısı Hasret Çomak da katıldı.

 

RUS’UN İKİYÜZLÜLÜĞÜ

Atatürk anıtına çelenk sunumunun ardından konuşan Vefa İbrahim Aracı, “Akmescit’te anma törenine izin verilmedi. Soma madencileri için 2 kez arayıp taziye dileklerinde bulunan Putin 70 yıl önce sürgün ettikleri Kırımlılar için acı anma törenlerini bile yasakladı. Bu Rus’un iki yüzlülüğüdür” dedi. Konuşmasının sonunda bir dakikalık saygı duruşunun ardından önce İstiklal Marşı, ardından da Kırım Marşı okundu.

 

ANIT ZİYARETİ

Anma töreninin ikinci kısmında ise Turgut Mahallesi’ndeki Gaspralı İsmail Bey anıtı ziyaret edildi. Burada da bir çelenk sunumu yapılan etkinlikler kapsamında son olarak dernek binasında düzenlenen kahvaltıya tüm konuklar katıldı. Kahvaltının ardından ise hayatını kaybeden Kırımlılar için mevlit okutuldu.

 

FENERLER GÖKYÜZÜNDE

Öte yandan önceki akşam ise derneğin gençlik kolları tarafından düzenlenen etkinlikle son yüzyılın en büyük soykırımı olduğu söylenen Tatar sürgününün 70. yılı dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi. Dernek binasının teras katındaki programda üyeler, meşale yakarak ve 70 adet dilek fenerlerini gökyüzüne bıraktı. Gençler, yaptıkları bu programda ilimize Kırım soykırımı ile alakalı farkındalık yaratmaya çalıştıklarını söylediler. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat