Özdilek

Güncel

Kırımlılar Derneği’nden anlamlı kermes

Kocaeli Kırım Tatarları Derneği, Kırım’da anadilde eğitime destek için kermes düzenledi.

7 Mayıs 2014 Saat: 17:42
Kırımlılar Derneği’nden anlamlı kermes
Kırımlılar Derneği’nden anlamlı kermes

Kocaeli Kırımlılar Derneği, Kırım’da anadilde eğitime destek için kermes düzenledi. Bu yıl 8.si düzenlenen kermeste Kocaeli Kırım Tatarları Derneği Kadın Kolları üyelerinin el emekleri satışa sunuldu. Açılışa Kırım Dernekler Federasyonu Başkanı İbrahim Aracı, Eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Abdullah Köktürk, Büyükşehir Belediye Başdanışmanı Nermin Tol ve çok sayıda dernek üyesi katıldı.

KERMESTE YOK YOK

Giyim, gıda, takılardan oluşan çok çeşitli ürünlerin sergilendiği kermes, 3 gün açık kalacak. Kermesten 4 bin lira civarında gelir beklediklerini belirten Kocaeli Kırım Tatarları Derneği Kadın Kolları Başkanı Cavidan Toplu, fiyatların 5 lira ile 150 lira arasında değiştiğini dile getirdi. Bu yıl 8.si düzenlenen kermesin açılışını Kırım Dernekler Federasyonu Başkanı ve Kocaeli Kırım Tatarları Derneği Başkanı Vefa İbrahim Aracı yaptı.

ŞEHİT AİLESİ DE UNUTLMAYACAK

Kermesle ilgili kısa bir açıklama yapan Kırım Dernekler Federasyonu Başkanı ve Kocaeli Kırım Tatarları Derneği Başkanı Vefa İbrahim Aracı, dernek hanımlarını överek, “Hanımlarımız çok çalışkanlar. Dışarıdan alınan hiçbir şey yok. Herşey el emekleri. Bu kermesi her yıl düzenliyorlar ve iyi gelirler elde ediyorlar” dedi. Kırım’da anadilde eğitim vermenin zor olduğunu, son zamanlarda yaşanan olaylardan sonra daha zorlaştığını ifade eden Aracı, kermesten elde edilecek gelirlerle, Kırım’ın küçük şehirlerinde, kasaba ve köy camilerinde anadil eğitim kursu açacaklarını söyledi. Aracı ayrıca, Kırım’da şehit edilen 3 çocuk babası Reşat Ahmetov’un ailesi ve çocuklarına da yardım edileceğini ifade etti. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat