Özdilek

Güncel

Kırım’daki olaylar Kocaeli’de görüşüldü

Kocaeli Kırım Tatarları Derneği dün dernek binasında Kırım ve Rusya’dan gelen akademisyen konukların katıldığı “Kırım’da son gelişmeler ve sonrası” konulu bir seminer gerçekleştirdi

29 Mart 2014 Saat: 18:09
Kırım’daki olaylar Kocaeli’de görüşüldü
Kırım’daki olaylar Kocaeli’de görüşüldü

Seminere konuşmacı olarak; Kocaeli Kırım Tatarları Dernek Başkanı V. İbrahim Aracı, Moskova’da yaşayan Kırımlı iş adamları Mustafa Muhterem, Edem Umerov, Kırım Üniversitesi Öğretim Görevlileri Leniyona Selimova ve Akhtem Celilov katıldı.

“KİM OLDUKLARI BELİRLENEMİYOR”

Kırımlı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği seminerin açılış konuşmasını Kocaeli Kırım Tatarları Derneği Başkanı V. İbrahim Aracı gerçekleştirdi. Aracı, “Bugün Kırım’da yaşanan son gelişmeleri ve sonrasını konuşup sizlerle paylaşmak için böyle bir seminer gerçekleştirme kararı aldık. Birçok akademisyen ve öğretim görevlisi arkadaşlarımızın katıldığı bu seminere ilginizden dolayı sizlere çok teşekkür ediyoruz” dedi. Aracı’nın ardından söz alan Kırım Üniversitesi Öğretim Görevlisi Leniyona Selimova ise Kırım’da yaşanan olayları değerlendirdi. Selimova, Kırım’da her tarafta silahlı askerlerin olduğunu ve askerlerin suratlarına taktığı maskeler yüzünden kim olduklarını belirleyemediklerini söyledi.

KOCAELİ’DEKİ MİTİNG GÜÇ VERDİ

Kırım’da aniden başlayan Rus siyasi ve askeri baskısı yüzünden bir çatışma başladığını söyleyen Selimova, “Kırım’da referandum yaptılar. Biz Ukrayna’da başlayan çatışmaların Kırım’a sıçrayacağını biliyorduk. Ancak bu kadarını beklemiyorduk. Çünkü çağdaş bir dünyada bu şekilde bir işgali kabul etmiyoruz. Bu sebepten Kırım’da yaşayanlar referanduma katılmadı. Ancak çoğunluk Rus olduğu için referandum bizim aleyhimize sonuçlandı. Şu an halk arasında büyük bir gerginlik var. Kırım’ın geleceği belirsiz durumda. Kocaeli’de yapılan miting Kırım’da yaşayan insanlarımıza çok büyük güç veriyor. Yalnız olmadığımızı hissediyoruz” ifadelerini kullandı.

KIRIM’DA BİRLİK BERABERLİK BOZULDU

Selimova’nın ardından söz alan Akhtem Celilov, “Biz Kırım’dan orada yaşayan insanlarımızın sıkıntılarını burada anlatmak için geldik. Biz Kırım’da birlik ve beraberlik içinde yaşayan bir millettik. Ancak Rus baskısı bu birlik ve beraberliğimizi bozdu. Bizler Kırım’da bu olaylar başlamadan önce Türkiye’de ki üniversiteler ile birçok ortak projeler gerçekleştiriyorduk. Bizler şu anda Kırım’ın sesini duyurmaya çalışıyoruz. Bu olaylar başlamadan önce dünyanın gezilebilecek en güzel yerlerinde biri Kırım idi” dedi. 

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat