Özdilek

Ekonomi

Kirazpınar TOKİ’de ikinci heyecan

Gebze Belediyesi’nin girişimleriyle TOKİ tarafından Kirazpınar’da yapılan toplu konutlar hak sahiplerine teslim ediliyor. 118 yeni konutun teslim töreninde konuşan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Gebze’de kentsel dönüşüm proje

5 Mart 2013 Saat: 16:05
Kirazpınar TOKİ’de ikinci heyecan
Kirazpınar TOKİ’de ikinci heyecan
TOKİ Kirazpınar Konutları’nda ikinci kura heyecanı yaşandı. Gebze Belediyesi’nin girişimleri Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Gebze Kirazpınar’da yaptırılan toplu konutlar, hak sahiplerine teslim ediliyor. Gebze Kent Meydanı Sardunya salonunda düzenlenen kura törenine Gebze Kaymakamı Salih Karabulut, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, TOKİ bölge yetkilileri, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Noter huzurunda gerçekleştirilen kura töreninde kısa bir selamlama konuşması yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker amaçlarının kentsel dönüşüm projeleri ile çarpık kentleşme sürecini tersine çevirmek ve hemşehrileri için sağlıklı ve huzurlu yerleşim alanları oluşturmak olduğunu söyledi. Köşker konuşmasının devamında, “Bugün burada 118 adet konutun kura çekimini yapacağımız Kirazpınar Toplu Konutları, Gebze’deki ilk başarılı kentsel dönüşüm uygulamasıdır. 

ÇABAMIZ GELECEĞİ KURMAK 
Gebze Belediyesi ve TOKİ işbirliği ile gerçekleştirilen Kirazpınar Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında ilk aşamada 540 adet sosyal konut inşa edildi. Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz ilk kura çekiminde bölgede ikamet eden 177 hak sahibi ile 195 konut karşılığı sözleşme imzalandı. Kura çekimi sonrası hak sahibi vatandaşlarımız konutlarına yerleşti ve yaşadıkları gecekonduları tahliye etti. Burada gururla ifade etmek isterim ki, Kirazpınar Kentsel Dönüşüm bölgemiz Türkiye’nin en büyük kentsel yenileme alanlarından biridir. Önümüzdeki 15-20 yılda 1 milyon 750 bin nüfusun öngörüldüğü Gebze’de kentsel dönüşüm projelerimiz bundan sonra da devam edecek. Tüm çabamız Gebze’nin sadece bugününü değil, geleceğini de kurtarmaktır” dedi. 

GEBZE DEĞİŞİYOR 
Başkan Köşker’in ardından kürsüye çıkan Gebze Kaymakamı Salih Karabulut ise konuşmasında, “Gebze’miz hızla makus kaderini yeniyor ve gelişerek güzelleşiyor. Vatandaşlarımız layık oldukları modern konutlarda yaşamlarını sürdürüyor. Gebze’nin önemli bir ihtiyacı olan toplu konut alanlarının kentimize kazandırılmasında pay sahibi olan belediye başkanımızı ve TOKİ idarecilerini katkılarından ötürü kutlarım. Ev heyecanı yaşayan siz değerli kardeşlerimize yeni ve modern konutlarında ağız tadıyla oturmak nasip olur inşallah” dedi. Konuşmaların ardından protokol üyeler tarafından hak sahiplerinin belirlenmesi için ilk kuralar çekildi.   

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat